Gość BombaNs Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Co do chodzenia na wolnych to pomogła wymiana kopułki (tylko że silnik chodzi na wolnych obrotach tylko na gazie) ale już jest lepiej. Pokombinuje jeszcze, sprawdze czujnik temperatury i potencjometr na przepustnicy ( o ile znajdę). Jak coś się wydarzy to napisze tu co było, może komuś się przyda. A co do układu chłodzenia to i tak raczej muszę się dostać do dmuchawy, bo mi śmigiełka dmuchawy ocierają. Serdecznie dziękuję wszystkim za porady, Pozdrawiam.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/17780-ga%C5%9Bnie-na-wolnych-obrotach/page/2/#findComment-194045 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2009 O ile wiem panowie to w kadetach , wszystkich jakie widziałem ze srodkowych nawiewów leci zimne powietrze. kiedys pytałem mechanika i podobno to normalne w starym dobrym kadecie. nieby fabrycznie tak ma. taka niby klima co do gasniecia czy jak sie toczysz to na luzie ci tylko gasnie czy na właczonym biegu , jak np dojezdzasz do skrzyzowania tez? bo jak na luzie to cos z wtryskiem , na biegu spala paliwo z wtrysku ale pompa podaje. na luzie jest chyba jak przy gazniku ( tylko na gaznikach sie znam) ze elementy odpowiadajace za wolne obroty nie do konca dobrze działaja tzn silniuk krokowy, przepustnica, dysza wolnych obrotów, jest tez cos takiego jak regulator pompy paliwa, sam wtryskiwacz moze swiruje, a krokowiec nawet czyszczony jak ma wyrobiona główke to bedzie swirował tak samo ( własnie z tym walcze) pozdrawiam ps czesto jesli w wentylacji sa wswisty tzn brzmi jak by smigiełka ocierały to jest to wycierajace sie łozysko dmuchawy i najpierw padnie ci 3 najszybszy bieg a po jakims czasie siadzie wogóle....   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/17780-ga%C5%9Bnie-na-wolnych-obrotach/page/2/#findComment-186350 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi