Skocz do zawartości

Odczytanie i usunięcie błędów kodów w astrze f X16szr

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam ostatnio pojawia mi się kontrolka check i trochę dziwnie chodzi na Pb i LPG. Autko

na pb trochę szarpie a na lpg na wolnych obrotach czasem falują obroty i mam wrażenie ,że trochę jest słaba??

ostatnio miałem wymienianą

uszczelkę pod głowicą

rozrząd

i uszczelki pod wtryskiwaczem

a kody ,które się pojawiają to

0200-- Za wysokie napięcie obwodu wtryskiwacza paliwa

Za niskie napięcie obwodu wtryskiwacza paliwa

1640-Moduł sterownika czterokanałowego (QDM)

0500-Brak sygnału szybkości pojazdu

0130-O2 Sensor otwarty obwód

pomóżcie mi i napiszcie co w miarę możliwości mogę sam sprawdzić:beer:, nie jestem, mechanikiem ale próbuje sam jakoś działać

odczytywałem kody z tej strony

http://forum.opel24.com/printview.php?t=8181&start=0

https://forum.opel24.com/topic/17799-odczytanie-i-usuni%C4%99cie-b%C5%82%C4%99d%C3%B3w-kod%C3%B3w-w-astrze-f-x16szr/

0200-- Za wysokie napięcie obwodu wtryskiwacza paliwa

pewnie pojawia sie podczas jazdy na gazie w momencie gdy obwód wtrysku jest rozcięty - brak emulatora wtrysku jest powodem.

0500-Brak sygnału szybkości pojazdu

radyjka(nie seryjnego) nie podłączałeś ?? lubi się zepsuć. było o tym na auto kąciku.

0130-O2 Sensor otwarty obwód

przerwa w obwodzie (na kablu) od sądy lambdy. nie łączy na stykach czy coś lub padła sobie.

1640-Moduł sterownika czterokanałowego (QDM)

z tym sie nie spotkałem :beer:

Gość chmuraro

błąd 1640 i 0500 są ze sobą powiązane bo u mnie te dwa błędy też raz wywaliło i po naprawie sterownika ten drugi zniknął,sterownik był w naprawie,teraz wszystko jest ok.

Gość Anonymous

byłem u elektronika i sprawdził kompa i z nim jest ok

check zawsze mi się zapala gdy puszczam go na luz lub biegami hamuje

[ Dodano: Sro Lut 18, 2009 21:02 ]

Witam

dziś sprawdzałem sondę odpiąłem kable popsikałem takim preparatem elektrosol chyba?? w gniazda

sprawdziłem ta złącze koło aku i raczej ok (nic nie wypięte)

radio mam nie oryginalne mam teraz pioneera

masę na tym disie to gdzie sprawdzać ,głupio mi bo nawet nie wiem gdzie to się znajduje w moim aucie

masę koło kompa nie sprawdzałem jeszcze

emulator powinienem mieć mam instalacje drugiej generacji z komputerkiem i krokowcem tylko też gdzie on jest czy to ta puszka na której jest napis bingo ??

nie mogę zlokalizować przekaźnika gazowników szukałem wcześniej i nic juz kiedyś szukałem ale tez nie znalazłem

Auto zachowuję się dosyć dziwnie ponieważ na biegu jałowym jest raczej ok żadnej pomarańczowej kontrolki obroty są ok na 1000 ale gdy przejadę się kawałek to na pb trochę poszarpuje na lpg jest lepiej gdy dodaje gazu i po czasie zapala się check zauważyłem też ,że jak jest zimny lepiej chodzi jakby żwawiej:)

pozdrawiam i dzięki za dotychczasowe rady

• 1 rok później...
kozik, jeżeli masz taki silnik jak chmuraro, to koło akumulatora w czarnej skrzynce,jeżeli inny to pod poszyciem przedniego słupka obok nóg pasażera.

silnik mam taki sam jak u Daro 1.6 8v

rok 98 -czyli początek 2

a jeśli chodzi o absy to już naprawiłem były złamane obydwa przewody w panceżu i dlatego nie było widać żadnych uszkodzeń przewodu abs-u

był to przewód lewy przud

dzięki za podpowiedzi pozdrawiam kolegów