Gość Anonymous Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 witam serdecznie jestem nowy na forum dlatego proszę o wyrozumiałość. problem który mam są to nierówne obroty silnika czytałem na forum o nich ale nie mogłem znaleźć od czego się one zaczęły dlatego chcę opisać swój przypadek i mam nadzieje że ktoś mi pomoże. pewnego razu gdy paliłem samochód strzelił na gazie(kichnął) aż dym poszedł przez kratki nawiewowe jakby olej spalony, potem gdy zapaliłem samochód obroty wzrosły do 2500 przełączyl się na gaz i to samo się dzieje. ruszylem w trase i dobrze się jedzie tylko po wrzuceniu na luz obroty są 500-800. po przejechaniu kilku km jak wrócilem do domu obroty skakały od 500-800. silnik ostygł pale jest tak: obroty wzrastają do 2500 po 3-5min spadają do 1500. silnik się rozgrzewa i znowu są niskie i skaczą. wiem że od czasu tego kichnięcia na gazie się to zaczęło dziać. pewien kolega napisał mi że u niego spadły przewody od podciśnienia jeden od EGR i od przepustnicy patrzylem i na egr i przepustnice i są te przewody na miejscu. nie wiem co dalej dodam że żadne kontrolki i błędy się nie świecą czy radzicie przeczyścić silniczek krokowy i ten zawór. proszę o pomoc. Pozdrawiam!! Problem rozwiązany!! moje niezauważenie- przewody oczywiście były na miejscu ale jeden z nich od przepustnicy poprostu pękł na długości zalepilem taśmą do czasu aż kupie nowy pozdrawiam.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/17833-nier%C3%B3wna-praca-silnika/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 15 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2009 wina skaczacych obrotow jest silniczek krokowy przemyj go w bezynie lub zostaw na pare godz. w tej benzynie napewno pomoze   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/17833-nier%C3%B3wna-praca-silnika/#findComment-194445 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi