Gość Anonymous Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 Witam, Kilka dni temu zakupiłem Opla Vectre 1.6 16V z LPG 1996r Samochód został sprowadzony z niemiec i używany przez 1 właściciela w polsce Samochód ogolnie bardzo zadbany Na co zwrócić najbardziej uwagę w tym modelu. Jakie najczęściej występują w nim awarie? Ostanio pojechałem nim w 300km trasę i dwa razy na trasie szalał mi gaz, a dokładniej mówiąc kontrolka mryga wszystkimi kolorami, auto traci moc i wtedy trzeba się zatrzymać zgasić i ponownie odpalić, wtedy wraca wszystko do normy. Dziś wywaliłem katalizator (był już przepalony) i wsadziłem strumienicę (auto odrazu dostało dynamiki). Biegi mnie również irytują... ciężko czasami wrzucić dwójkę (bezproblemu wchodzi przy 20km/h - słyszałem że ten typ poprostu tak ma ale ile w tym prawdy?)   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/17892-%C5%9Bwie%C5%BCo-po-zakupie-vectry-16-16v-lpg/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Gawlak Opublikowano 16 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2009 takie pytania zadaje sie przed a nie po zakupie auta 1.silniki 1,6 16v lubia wcinac olej sa o tym tematy na forum 2.pali sie kontroka to zczytaj bledy tez jest na forum jak to zrobic mamy dzial LPG w ktorym dowiesz sie (czytajac) sporo o tej kontrolce i czemu swieci 3.awarie sa opisane w dziale poradniki kupujacego opla i w technice poczytaj troche norma to zawieszenie z tylu (stuki) i awarie osprzetu silnika 4.wybierak do regulacji i olej w skrzyni do zmiany pewnie Ci powiedza ze sie nie zmienia to fakt producent nie zaleca zmiany ale tez jej nie zabrania a reswzte dowiesz sie poswiecajach chwile na lekture forum   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/17892-%C5%9Bwie%C5%BCo-po-zakupie-vectry-16-16v-lpg/#findComment-194057 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi