Skocz do zawartości

Problem z Alpine 9874R (kostka ISO)

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie w radio przy kostce żółty kolor odpowiedzialny jest za pamięć radia.

Tak jest standardowo. Pisałem o tym we wcześniejszym poście.

Pamięć radio gubi, ponieważ tak jak pisałem we wcześniejszym poście opel ma zamienione miejscami stały + i + po stacyjce względem uniwersalnego iso.

Prawdopodobnie w samym radiu nie masz złączki iso. Jeśli masz przejściówkę na kablu to przepnij po prostu żółty i czerwony w tej przejściówce(powinny być na tych przewodach złączki).

Wtedy radio będzie działać po zapłonie, ale pamięci gubić nie będzie.

https://forum.opel24.com/topic/18049-problem-z-alpine-9874r-kostka-iso/page/2/#findComment-192024

Gość Anonymous

U mnie w radio przy kostce żółty kolor odpowiedzialny jest za pamięć radia.

Tak jest standardowo. Pisałem o tym we wcześniejszym poście.

Pamięć radio gubi, ponieważ tak jak pisałem we wcześniejszym poście opel ma zamienione miejscami stały + i + po stacyjce względem uniwersalnego iso.

Prawdopodobnie w samym radiu nie masz złączki iso. Jeśli masz przejściówkę na kablu to przepnij po prostu żółty i czerwony w tej przejściówce(powinny być na tych przewodach złączki).

Wtedy radio będzie działać po zapłonie, ale pamięci gubić nie będzie.

Dzięki. Sorry za moje głupie i powtarzające się pytania, ale jestem raczej ciemny w sprawach kabelków i prądów :lol: Przestudiuje Twoje porady i napewno coś z tego będzie, bo widze, że znasz się na rzeczy http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/smile.gif

[ Dodano: Sro Mar 04, 2009 11:22 ]

Witam

Znowu ja z kolejnym głupim pytaniem :beer:

Podłączyłem radyjko tak, że teraz działa po przekręceniu kluczyka i pamięć radia już nie ginie. Teraz chciałbym zrobić tak, aby radio działało z akumulatora. Czytając poprzednie pomocne posty użytkownika cursor, kompletnie nie wiem co zrobić z tymi kabelkami.

Najlepiej jak by to był jakiś schemat, rysunek oznaczony kolorami :lol: Wiem napewno, że trzeba połączyć ze sobą w kostce radia jakieś 2 kabelki, czarny (?) z...

Z góry dzięki za wszelką pomoc.

https://forum.opel24.com/topic/18049-problem-z-alpine-9874r-kostka-iso/page/2/#findComment-192018

• 2 tygodnie później...