Gość LukiShadow Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Ja się wypowiem na temat mojej corsy B 1.0 mam ją już pół roku i nie powiem ze to auto jest normalne bo sprawdzałem spalanie już dużo razy i czy jej butuje czy jadę spokojnie to nie robi wielkiej różnicy jakieś pół litra ogólnie średnie spalanie trochę trasa trochę miasto hamowanie zawsze silnikiem to około 8L a obroty rzadko spadają mi poniżej 2,5 tyś. Więc myślę ze to norma one tak palą a co do 1.2 to jak pali Ci 7-8 litrów to akurat bo ten silnik chodzi tak samo jak nasze 1.0 tylko ma jeden gar więcej i go też musi zasilić. Mam op-com i sprawdzam błędy mniej więcej co tydzień czy coś nie wyskoczyło i wszystko jest w jak najbardziej w porządku. Dodam że mam zaślepiony EGR i spalanie przez to ma być ponoć większe choć nie wiem czy to prawda a jak niektórzy piszą, że im palą takie cuda 5 litrów to trochę nie chce mi się wierzyć nie mówię ze to nie prawda ale 5 litrów to trochę mało   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/18095-spalanie-corsa-c-10-12-v-2002r/page/2/#findComment-416316 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi