Skocz do zawartości

astra II 1.7 dti -padła uszczelka - szukam mechanika ślask.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , mam astre II y 1.7 dt 2001r. Poraz kolejny padła mi uszczelka pod głowica . Wywala mi płyn ze zbiorniczka . Sprawdziłem termostat , pompę wody i jest ok . Płyn wylatuje przy wyższych obrotach. Kiedyś na forum były zakładki z mechanikami , teraz albo tego juz nie ma albo ja nie umiem znaleźć. Generalnie szukam fachowca do silnika dieseli który zna sie na rzeczy i da gwarancje. Mieszkam w Dąbrowie Górniczej , mechanik może byc na terenie śląska byle by był fachowiec i konkretny. Serwisy odpadają bo są dla mnie za drogie. Z góry dziękuję za odpowiedz. Pozdrawiam[/fade]

https://forum.opel24.com/topic/18441-astra-ii-17-dti-pad%C5%82a-uszczelka-szukam-mechanika-%C5%9Blask/

Witam ja, cala moja rodzinka i kumple naprawiamy auta (np. Astry, Toyoty, Fiaty, Audi) u kolesia na Podlesiu w Katowicach. Dobry fachowiec i w miare tani nr tel.322066596 501340814 niekiedy terminy sa dosc odlegle ale osobiscie uwazam ze warto.

Gość Mariusz_760301

Gliwice ul. daszyńskiego 536 na przeciwko salonu Renault. nie ma lepszego speca od diesli.

Ceny konkurencyjne.

Pozdrawiam

Podepne sie pod temat choc przez glowe przewijami sie ze odpowiedź gdzies na forum sie znajduje a wiec.

- czy wymiana uszczelki pod glowicą jest az tak skomplikowana aby nie szło zrobić tego na przysłowiowej szosie ( oczywiście mając komplet narzędzi )

- czy do wymiany potrzebne są jakies mega wypasiaste specjal tool`s (narzędzia) czy zwykły komplet + dynamometryczny wystarczy ??

- czy jest sens ingerowac w głowice oraz uszczelke jezeli jest sprawna ( od nowości nie wymieniana ) ale mam coraz brudniejszy silnik w jej okolicy - oleiste zanieczyszczenie teoretycznie tylko spod bloku.

- czy w razie ewentualnej wymiany można wypiaskowac z zewnątrz pokrywe głowicy aby swieciła sie jak psu jajca i ewentualnie jakas grawerka. Idzie wiosna wiec chciałbym troszke upiększyc to i owo co prawda nie bedzie widoczne z zewnątrz ale dla własnej satysfakcji...

Gość Mariusz_760301

Mega narzędzia nie są potrzebne ale mega determinacja by zrobić to poza warsztatem tak 8)

Jest z tym w http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/excl.gif#%&@@@@@http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/excl.gif roboty

Nie bez kozery niektórzy mechanicy biorą za to 1000 zł.

• 2 tygodnie później...
Gość marceli szpak

gdyby naprawa uszczelki pod głowica w y17dt była taka prosta, to dlaczego mechanicy nie potrafią tego dobrze zrobic?

Powiem wam... nie wiedzą co i jak naprawiać bo nie maja zielonego pojęcia ile splanować, co wymienić, jaka dobrac uszczelkę. Trzymam kciuki za kolegę emczyka. Ja jestem następny w kolejce do naprawy tego silnika!!!