Skocz do zawartości

Szarpie przy zmniejszaniu gazu żeby zwolnić

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam-opel vectra 1,6 16V ,wszystko jest dobrze gdy jadę na 5 biegu przy stałym położeniu gazu przy większych obrotach tzn tak 2500 tyś jednak gdy lekko popuszczam gaz żeby zwolnic zaczyna szarpać,tak samo jest na innych biegach a w szczególności przy mniejszych obrotach szarpie-odczytałem błędy i są cztery 0351, 0352, 0353, 0354 pierwsze dwa błędy znalazłem a dwa ostatnie nigdzie nie mogę znależć opisu. Proszę o rady w tym przypadku bo nie wiem co mam zrobic. muszę dodać ze tak samo jest na bęzynie jak i na gazie i często jest ze po przekręceniu kluczyka na off silnik jesccze pracuje przez jakieś 5 sekund,żadziej sie to zdarza na bęzynie. Z góry dziękuję za rady

https://forum.opel24.com/topic/18637-szarpie-przy-zmniejszaniu-gazu-%C5%BCeby-zwolni%C4%87/

Nie wiem jak to się ma do tego silnika ale mam coś takiego:

0353 Obwód główny/wtórny "C" cewki zapłonowej

0354 Obwód główny/wtórny "D" cewki zapłonowej

a tamto zapytanie przenoszę w kosz - tyczy tego samego, a postów nie dublujemy na forum

i uzupełnij sobie profil o symbol silnika, bo silników 1,6 16v było kilka w tym modelu.

https://forum.opel24.com/topic/18637-szarpie-przy-zmniejszaniu-gazu-%C5%BCeby-zwolni%C4%87/#findComment-186538

Gość Anonymous

czy te błędy mogą mieć coś wspólnego z tym szrpaniem? od czego mam zacząć, świece i filtry wymienione

[ Dodano: Nie Mar 15, 2009 17:49 ]

co radzicie-pewnie powinienem sprawdzić zasilanie tych cewek,tylko że nie wiem jak to zrobić,jakie powinno być tam zasilanie, z tego co patrzyłem do kostki od cewek podpięte są dwa kable od instalacji gazowej i nie wiem czy to tak powinno być?

[ Dodano: Czw Mar 26, 2009 12:57 ]

Witam-moj problem się skończył,dużo czytałem na temat szarpania i krok po kroku aż doszłem do egr który zaślepiłem i jest super chociaż takiego błędu o popsutym egr u mnie nie wyświetliło. Dziękuje tym którzy próbowali mi pomóc i pozdrawiam :wesoly:

https://forum.opel24.com/topic/18637-szarpie-przy-zmniejszaniu-gazu-%C5%BCeby-zwolni%C4%87/#findComment-186444