Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam ponownie!

Moi drodzy mam dwa problemy i dużo pytań z nimi związanymi!

Zacznę od szyby od stromy pasażera(posiadam vectreC 2,2 2003r),otóż szyba nie chcę "współpracować"co znaczy, że nie chcę się otwierać z paneli sterowania szybami.

Na początku myślałem, że to jakieś uszkodzenie mechaniczne ale szybko okazało się, że się mylę bo szyba otwiera się i zmyka tak jak powinna jeżeli używam pilota od centralnego.

Bardzo proszę o wszelkie sugestie i ewentualne wskazówki jak się do tego zabrać i nic nie zepsuć :wesoly:

A teraz podejrzewam trochę bardziej skomplikowana sprawa.

Zauważyłem, że radyjko jak gra to gra tylko na lewą stronę a z prawej głucho!

Nie znam dokładnego modelu radia wiem tylko, że to Phillips standardowo montowany w tych autkach,ze zmieniarką na 4CD.

A pytania odnośnie radyjka są następujące:

*czy brak dźwięku z prawej strony może być spowodowany uszkodzeniem głośników(co akurat wydaje mi się mało prawdopodobne bo nie zepsuły by się wszystkie) czy prędzej wyjścia z radia a może czymś innym i jak sobie z tym poradzić i w ogóle się da(wiem, że tu akurat ciężko będzie stwierdzić bo to może być wszystko ale może ktoś miał podobny problem i coś podsunie)?

*czy żeby je wykręcić nie robiąc mu krzywdy wystarczy odkręcić te cztery śrubki z przodu?

*ile to radyjko ma na wyjściu ponieważ przy ewentualnej wymianie głośników nie chciał bym strzelić babola(nie spodziewam się piorunujących mocy)?

*czy da radę do tego radia podłączyć wzmacniacz(chciał bym polepszyć trochę jakość dźwięku a nie chciał bym wymieniać radia bo w tym jak cholera leży mi starowanie z kierownicy :evil: ?

To chyba tyle :wesoly:

proszę o pomoc

https://forum.opel24.com/topic/18641-problemy-z-szyb%C4%85-i-radiem/

nie chce się otwierać z paneli sterowania szybami.

... masz instrukcję obsługi :wesoly: może trzeba zaprogramować i poustawiać...

radyjko jak gra to gra tylko na lewą stronę a z prawej głucho!

... głośnik bardzo łatwo sprawdzisz - podanie napiecia na niego spowoduje trzask(jesli jest dobry)... może są spadnięte kable przy wyjściu z radia...

... ja tak ogólnie - z tego co czytałem już na forum... spróbuj wpisać problem do wyszukiwarki....

... temat o radiu przenieś do działu ,,car audio'' - prędzej pomogą...tam są spece... Pozdro... :wesoly:

http://forum.opel24.com/viewtopic.php?t=24786&start=70#260766

https://forum.opel24.com/topic/18641-problemy-z-szyb%C4%85-i-radiem/#findComment-186412