Skocz do zawartości

Poważny problem z odpaleniem, myśle że to komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Drodzy koldzy bardzo prosze o pomoc, a mianowicie mam opla kadeta 1.4 i wersja beauty.

od wczoraj nie moge odpalić silnika....wszystko wydaje sie być w porządku iskra jest silnik jest bodajze na mono wtrysku bo jest jeden w gaxniku. silnik kręci ale nawet sie nie odezwie wczesniej miałem uszkodzony komputer ale dostałem od znajomego taki sam z takiego samego silnika... i wszystko wróciło do normy po dzień wczorajszy. błagam o pomoc drodzy panowie! :lol::lol::lol::)

pierwsze co robimy to regulamin i dział witamy

https://forum.opel24.com/topic/18895-powa%C5%BCny-problem-z-odpaleniem-my%C5%9Ble-%C5%BCe-to-komputer/

Gość andrzej_m55

kolego jaki to silnik to jest w nr. silnika jak spojrzysz na łączenie silnika ze skrzynią pierwsze to oznaczenie twojego silnika np. ja mam C16NZ ....itd.

sprawdź czy paliwo dochodzi weź drugą osobę niech przekręci rozrusznikiem silnik a ty zerknij czy paliwo leci (tylko bokiem bo jak strzeli w kolektor to ci twarz może opalić

Gość Anonymous

wogóle mam na imie bartek drogi kolego własnie przed chwila zdjełem filtr powietrza z gaźnika krecilismy rozrusznikiem a w miejscu wtrysku nie leci zadne paliwo sucho. jak przekrece kluczy to słychac jak pompka kreci i zaskakuje przekaźnik w silniku. nr silnika znaleść nie moge. czy to moze być wina tego komputera?? :lol::lol::lol:

[ Dodano: Nie Mar 22, 2009 12:59 ]

znalazłem ten nr to C14NZ

Gość andrzej_m55

szewcio, nie jestem w stanie zapamiętać wszystkich imion :lol:

a z tym wtryskiem trzeba uważać bo jest delikatny może też tak być że ta wtyczka źle łączy

sprawdź jeszcze te kabelki od wtrysku bo one są często łączone i nie ma przejścia prądu

Gość Anonymous

załatwiłem sobie dwa inne wtryski...... przekaładałem je.. i nic. własnie przed chwilą sprawdziłem inną koncówke tez nie leje..... załamka totalna bez auta jak bez reki

[ Dodano: Nie Mar 22, 2009 14:30 ]

wtyczke dałem tez inną..... mysle teraz nad tym czarnym przekaźnikiem od paliwa..... byc moze to ostatnia deska ratunku.