Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam, jestem tu nowy i wypada sie przedstawic mam na imię Krzysiek jestem z Bytomia. temat załozyłem ponieważ chcę kupic Opla Tigre ale poprostu jeszcze nie miałem tego autka, posiadałem tylko Calibre, ale do rzeczy, pytanie do was Panowie/Panie mam jakies 8tys na zakup tygrya i musze sie dowiedziec conieco o tym auktu a mniej wiecej.

Nie jestem żadnym spamerem itp. posiadam Fiata Barva należę do Clubu www.BBTP.pl tak wiec moje dane mozna sprawdzic w kazdej chwili.

Przeraszam ze tak pytam ale poprostu wolę sie poradzic osob ktore mają juz tygrysa.

Awaryjnośc autka ?

Który rocznik najlepiej kupowac ?

Czy opłaca sie w Gazie ?

Ile pali 1,6 16V i 1,4 ?

Dlaczego sa tak drogie te autka nawet z 95r ?

Komfort jazdy i zawiesznie jak pracuje ?

Osiągi ?

Dlaczego maja rózne wyposazenie ze tigra z 97r nie posiada roznych bajerow a z 95r posiada ?

Czy droga jest w utrzymaniu ?

Jak z blachą, słaba/mocna ?

do przywitania mamy odpowiedni dział proszę więc tam się przywitać

https://forum.opel24.com/topic/18963-zakup-tigry/

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous

Foka,

Awaryjnośc autka ? jak każde inne... musisz wziąść pod uwagę że ten samochód nie jest najnowszy...

Który rocznik najlepiej kupowac ? nie patrz na rocznik tylko na stan auta, od rocznika 97 jest otwierana szyba boczna przy otwieraniu bagażnika - jest to dobre, bo nie musisz się obawiać, iż tylna szyba ci wyleci... podobno skrzynie biegów stare są awaryjne - nie wiem czy to prawda bo takowej nie mam

Czy opłaca sie w Gazie ? jeśli patrzeć na ilość wydawanych pieniędzy na gaz (nie więcej niż 2zł) a na benzyne (około 4zł) to się opłaca.. ale zależy w jakim stanie jest ta instalacja... możesz mieć duzo problemów z naprawą...

Ile pali 1,6 16V i 1,4 ? nie jest to duża różnica...

choć niektórzy mają opinie że 1,6 jest bardziej awaryjnym silnikiem, ale nie wiem jak to jest na prawdę

Dlaczego sa tak drogie te autka nawet z 95r ? Bo Tigra się nieźle prezentuję :beer: jak na swój wiek :beer:

Osiągi ? niektórzy starają się zamknąć licznik ale 1,4 wyciąga 190 mi :)

Dlaczego maja rózne wyposazenie ze tigra z 97r nie posiada roznych bajerow a z 95r posiada ? Bo wyposażenie było dodatkowe - wybierałeś w opcjach w salonie choć Tigry miały bogate wyposażenie już na wstępie :wink: z tego co czytałam w ksiażce.

Czy droga jest w utrzymaniu ? zależy w jakim stanie ją kupisz i ile będziesz musiał inwestować i czy będzie ci się psuć i czy będziesz ją tuningować...

Jak z blachą, słaba/mocna ? z tego co zauważyłam na zlotach nadkola mają Tigry słabe... ale mi one nie rdzewieją :mrgreen: zato bębny strasznie http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/wink.gif a tłumik musieliśmy wymienić cały bo od rdzy przegrody poszły...

https://forum.opel24.com/topic/18963-zakup-tigry/#findComment-178578