Gość Anonymous Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Witam, jestem tu nowy i wypada sie przedstawic mam na imię Krzysiek jestem z Bytomia. temat załozyłem ponieważ chcę kupic Opla Tigre ale poprostu jeszcze nie miałem tego autka, posiadałem tylko Calibre, ale do rzeczy, pytanie do was Panowie/Panie mam jakies 8tys na zakup tygrya i musze sie dowiedziec conieco o tym auktu a mniej wiecej. Nie jestem żadnym spamerem itp. posiadam Fiata Barva należę do Clubu www.BBTP.pl tak wiec moje dane mozna sprawdzic w kazdej chwili. Przeraszam ze tak pytam ale poprostu wolę sie poradzic osob ktore mają juz tygrysa. Awaryjnośc autka ? Który rocznik najlepiej kupowac ? Czy opłaca sie w Gazie ? Ile pali 1,6 16V i 1,4 ? Dlaczego sa tak drogie te autka nawet z 95r ? Komfort jazdy i zawiesznie jak pracuje ? Osiągi ? Dlaczego maja rózne wyposazenie ze tigra z 97r nie posiada roznych bajerow a z 95r posiada ? Czy droga jest w utrzymaniu ? Jak z blachą, słaba/mocna ? do przywitania mamy odpowiedni dział proszę więc tam się przywitać   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/18963-zakup-tigry/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2009 Foka, Awaryjnośc autka ? jak każde inne... musisz wziąść pod uwagę że ten samochód nie jest najnowszy... Który rocznik najlepiej kupowac ? nie patrz na rocznik tylko na stan auta, od rocznika 97 jest otwierana szyba boczna przy otwieraniu bagażnika - jest to dobre, bo nie musisz się obawiać, iż tylna szyba ci wyleci... podobno skrzynie biegów stare są awaryjne - nie wiem czy to prawda bo takowej nie mam Czy opłaca sie w Gazie ? jeśli patrzeć na ilość wydawanych pieniędzy na gaz (nie więcej niż 2zł) a na benzyne (około 4zł) to się opłaca.. ale zależy w jakim stanie jest ta instalacja... możesz mieć duzo problemów z naprawą... Ile pali 1,6 16V i 1,4 ? nie jest to duża różnica... choć niektórzy mają opinie że 1,6 jest bardziej awaryjnym silnikiem, ale nie wiem jak to jest na prawdę Dlaczego sa tak drogie te autka nawet z 95r ? Bo Tigra się nieźle prezentuję jak na swój wiek Osiągi ? niektórzy starają się zamknąć licznik ale 1,4 wyciąga 190 mi Dlaczego maja rózne wyposazenie ze tigra z 97r nie posiada roznych bajerow a z 95r posiada ? Bo wyposażenie było dodatkowe - wybierałeś w opcjach w salonie choć Tigry miały bogate wyposażenie już na wstępie z tego co czytałam w ksiażce. Czy droga jest w utrzymaniu ? zależy w jakim stanie ją kupisz i ile będziesz musiał inwestować i czy będzie ci się psuć i czy będziesz ją tuningować... Jak z blachą, słaba/mocna ? z tego co zauważyłam na zlotach nadkola mają Tigry słabe... ale mi one nie rdzewieją zato bębny strasznie http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/wink.gif a tłumik musieliśmy wymienić cały bo od rdzy przegrody poszły...   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/18963-zakup-tigry/#findComment-178578 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi