Skocz do zawartości

Astra H 1,7 CDTI Zimna chodzi, zagrzeje sie do stanu użytkow

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam!

Mam problem z moją astrą H silnik 1,7 cdti rocznik 2005, a mianowicie byłem nią w niemczech pod Hamburgiem zjechałem na parking żeby sobie drzemke złapać silnik zostawiłem włączony bo było troche chłodno na zewnątrz, budze sie i ... sie zaczeło: patrze a z pod silnika jakas delikatna para leci ale cóż na zegarach wszytsko ok wiec ruszyłem po przejechaniu około 500 m na desce wyswietlił sie niski poziom płynu w chłodnicy wiec zjechałem na parking otwieram maske patrze a w naczynku brak płynu, wiec odczekałem około 10 min i powqoli zaczołem lac wode którą miałem do piciazaczeło parować dodam iz robi łem to bardzo delikatnie i powoli, po pewnym momencie namierzyłem ze woda schodzi takim wężykiem którego prawie nie widać bo jest gdzies pod silnikiem, nalałem na full wody i dojechałem do warsztatu, około 10 km i nic sie nie zaswieciło ta wersja nie ma wskaznika temperatury wiec nie wiem jaka miał temp. w warsztacie wymienili przewód i wzieli 40 eurosów zalali woda i poleciałem dalej po 500 km zjechałem na parking stoje 5 min silnik chodzi i nagle zgasł i juz nie zapalił, laweta do serwisu w serwisie zrobili wstepne badanie podłaczyli do kompa nic nie wykrył i zgarneli 80 euro powiedział ze moze sprawdzac dalej ale moze byc 200 a nawet 1000 euro wiec podziekowałem, powiedział jednak ze jak zimny to pali nagrzewa sie do normalnej temp i gasnie. i ze jak wystygnie to byc moze ze jak bede jechał to nie powinien zgasnac. wiec poczekałem az wystygnie przjechałem 2 km i zgasł, wiec na parking dogadałem sie z kierowcą i załadowałem go na tira i wróciłem do polski. I teraz pomocy co to moze byc jak zimny to pali i ładnie chodzi jak sie zagrzeje do temperatury uzytkowej to zaczyna cos stukac w silniku jak by młotkiem ktos walił i gasnie. Pomocy moze wiecie co to moze byc?

https://forum.opel24.com/topic/18969-astra-h-17-cdti-zimna-chodzi-zagrzeje-sie-do-stanu-u%C5%BCytkow/

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous

Termostat sprawdzony ( ok ), dla wszystkich co maja mili bądz będa mieli podobny problem informuję że poszedł zawór wysokiego ciśnienia pompy wtrysku. dziekuję zamykam temat.