Gość Anonymous Opublikowano 30 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2009 Witam No i naczytałem się na forum na temat mojego silnika....i wszytko to prawda. Nie znalazłem jednak na forum takiego przypadku jak mój... Ale do rzeczy. Parę tygodni temu padła mi pompa wtryskowa (została naprawiona - podobno). Od tego czasu mam błąd P0100 (przepływka) i P0400 (EGR). Przed awarią był tylko ten ostatni błąd. Mechanicy OPLA sprawdzili przepływkę i EGR (wymienili na nowe) i .... nic się nie zmieniło.... Pomijając ten fakt od czasu wymiany pompy pojawił się jeszcze inny "ciekawy" objaw. Nadmienię, że nie mam żadnych problemów z odpalanie auta (zawsze od pierwszego razu). Nie codziennie (czasem 2 tygodnie przerwy) ale często z rana lub po kilku godzinach postoju, auto jak zwykle bez żadnych problemów odpala (no mucha nie siada)...ale....przez kilkanaście sekund nie reaguje na naciskanie...pedał gazu. Obroty rzędu 1000, wszystko cacy i tu taki numer. Po chwili wszystko wraca do normy (oczywiście powyższe błędy są nadal i jest włączony check czyli tryb serwisowy). Auto jedzie bez turbo no bo jakby inaczej. Co ja już nie wymieniłem (zrobiłem) w tym aucie. Chętnie bym sprzedał ale jak tu dziadostwo sprzedać. Może macie pomysły skąd się bierze brak reakcji na pedał gazu ? Jak "pozbyć się" pozostałych błędów ? Pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/19137-x17dtl-brak-reakcji-po-odpaleniu/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość ADAMS1 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 z tego co sam wyczytalem na tym forum odnośnie pomp wtryskowych (temat bardzo ciekawy) to winą może być zacierazjący sie tłoczek w pompie wtryskowej a twoją pompe mogli naprawić poprzez wymiane tranzystora:) a co do tego silnika to sie zgodze tylko ja nauczylem sie jednej rzeczy nie naprawiać tylka wymiana na częsci z angola teraz mam silniczek z astry z 2000r z angola i nagle moja astra zaczeła mniej palic ciszej chodzi i lepiej sie zbiera , juz nie wspomne o wyciekach z któymi w orginalnym silniku walczyłem na bierząco tu ich nie mam a silnik używka 1500zł plus uszczelki oleje itp więc raczej zmieściłem sie w 2000zł   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/19137-x17dtl-brak-reakcji-po-odpaleniu/#findComment-180289 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marian132 Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2009 Ja co do silnika sie nie zgodze. Przecież pada osprzęt, a osprzęt jest taki sam w każdej astrze i sie psuje.Silnik isuzu nawet nie ma hydraulicznej kompensacji luzów które są w 20 letnich VW. Czytałem twoje posty i nie chce mi sie wierzyć poprostu że kupiłeś to auto z przebiegiem rzędu 130000 i stad te problemy prawdopodobnie.Na pocieszenie - nie mamy koła dwumasowego na przykład które w innych autach pada bardzo czesto i tanie nie jest mamy tylko tą nieszczęsną pompe   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/19137-x17dtl-brak-reakcji-po-odpaleniu/#findComment-180282 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2009 Witam zdecydowałem się dołączyć do forum bo nie kogę dojść do ładu z moją Astrą. Podczas wyprzedzania samochód przestał przyspieszać i włączyl się tryb serwisowy. Brak reakcji na pedał potencjmetr, pedał gazu. Samochód scholowałem p raz pierwszy, (weekend), po serwisem stał dzień po czym odpalił i przyspieszał, jednak okresowo pojawiała się ta usterk, bardzo niebezpieczna gdyż grożąca wypadkiem np. podczas wyprzedania. Tech za każdym razem pokazuje b łąd na potencjometrze pedału gazu, kóry wymieniłem( 750 zł). Miałem spokój do wczoraj, kiedy autko się uaktywniło, ten sam błąd samoonaprawiający się co kilka dni. Co jeszcze można wymienić.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/19137-x17dtl-brak-reakcji-po-odpaleniu/#findComment-179138 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi