Gość Anonymous Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Witam wszystkich otóż mam problem z listwami bocznymi jak już czytałem na forum wiem ze one odpadają niestety mnie tez to pomału dopada od strony pasażera zaczyna pomału mi się odklejać listwa moje pytanie brzmi tak: czy mogę taka listwę oderwać i przykleić ją na dobrą taśmę dwustronna może ktoś już przerabiał taki patent no chyba ze jakiś klej do plastiku i metalu Pozdrawiam A tak w ogóle to ja one są montowane do drzwi tylko taśma czy jakieś spinki bo tam nic nie widać a nie chcę odrywać bardziej nie piszemy dużymi literami poprawiłem/ andrzej_m55   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/19295-listwy-boczne-omega-b/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAROMV6 Opublikowano 4 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2009 są dwie spinki prowadzące (plastikowe z ząbkami) listwa (blacha) jest przyklejona na taśmę dwustronną i zgrzana z plastikiem wymieniałem drzwi i przekładałem listwy, w całości wyglądało to tak: - wyciąć żyłką od drzwi i zwolnić ząbki w plastikach - wyczyścić w miarę dostępu przestrzeń między blachą a plastikiem - zasmarować wewn. powierzchnie/skleić mocnym klejem (na narożnik między plastik a blachę stosowałem bodaj patex w puszce) - zastosować ścisk-i stolarskie i pozostawić do wyschnięcia - powierzchnię blachy dokładnie wyczyścić, odtłuścić - przykleić taśmę dwustronną (stosuję taśmę 3M) na oczyszczoną blachę listwy - przykleić na oczyszczone/odtłuszczone drzwi Dodatkowo delikatnie podgrzewałem powierzchnię przed klejeniem Po roku wygląda jak po montażu Niektórzy stosują klej do szyb itp. Oczywiście jeśli musisz tylko podkleić plastik - jest to do zrobienia na aucie   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/19295-listwy-boczne-omega-b/#findComment-179640 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi