Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Pomocy mam problem z klimą, a mianowicie nie chłodzi. Astra H 1,7 cdti 2005 r. Climatronic po ustawieniu niskiej temp np 17 stopni leci powietrze jakby z samej dmuchawy. Klima jest nabita sprężarka się załącza, filtr kabiny wymieniony nie załącza sie wentylator chłodnicy a chyba powinien ??jak włącze przycisk auto i ustawie na 16-17 stopni to nawiew we wnątrz ustawia sie na 7 mke ale powietrze leci letnie nie zimne, czy przy właczonym przycisku auto musze włączać przycisk zamknietego obiegu??? I co moze byc przyczyna ze to nie działa? Pomocy!!!

https://forum.opel24.com/topic/19455-pomocy-problem-z-klim%C4%85/

jak sama nazwa wskazuje AUTO samo ustawia

sile nawiewu temperature itd itp

poczytaj instrukcje

i nie ustawia sie 16-17 stopni

miedzy 19 a 21 to optymalna temperatura

z czym 19 to max

chyba ze chcesz leczyc zatoki i miec wieczny katar

a jazda z zamknietym obiegiem nie jest zalecana

chyba ze na poczatku zaraz po odpaleniu auta

ale tylko zeby szybko ochlodzic wnetrze

https://forum.opel24.com/topic/19455-pomocy-problem-z-klim%C4%85/#findComment-178188

Gość Anonymous

OK, wiem że nie powinienem jeździć na 17 stopniach, bo to nie zdrowo i wcale nie zamierzam, tylko wydaje mi sie że kiedy jednak ustawie 17 stopni to powinno zacząć lecieć zmrożone powietrze a leci tak jakby to był sam wentylator czy to znaczy ze na długiej trasie to sie jakos wyreguluje??? Chodzi o to że kiedy samochód stoi na dworzu i do niego wsiadam to chciałbym go szybko schłodzić otwieram okna wietrze chwile zamykam drzwi u chłodze sobie klimą tak to sobie przynajmniej wyobrażam, wiec jak wsiade do mojej astry i ustawie na auto i 17 stopni zeby szybko schłodzić to leci letnie powietrze wiec musiałbym jechac chyba ze 30 minut zebym zaczał odczuwac ze jest chłodniej wiec do tej pory zdaze sie juz nieźle spocic a to wszystko przy 20 stopniach na zewnątrz to co bedzie przy 30 ?? czy jak włączam klime to powinien sie odrazu właczać wentylator chłodnicy czy nie bo podobno powinien a sie u mnie nie włącza.

https://forum.opel24.com/topic/19455-pomocy-problem-z-klim%C4%85/#findComment-177968