Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Gaśnie mi podświetlenie pokręteł oraz guzików od klimy i ogrzewania szyb. Po puknięciu w deskę zapala się wszystko. Więc bezpieczniki i żarówki są OK . Szukałem przyczyny lecz nie jestem pewien. Proszę o pomoc , nie chce wydawać na darmo pieniędzy może ktoś z was już miał taką przypadłość.

https://forum.opel24.com/topic/19601-gasn%C4%85ce-pod%C5%9Bwietlenie-pokr%C4%99te%C5%82-ogrzewania/

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

nie pukaj w deskę ino ją rozbierz prawdopodobnie wtyki kabli są zaśniedziałe albo się obluzowały i stąd ten problem trochę kosmetyki przy końcówkach kabelków i będzie działało miałem taki problemik nara :)

• 3 tygodnie później...
Gość Anonymous

Witam, u siebie miałem to samo. Zanim rozbierzesz pół auta wyjmij środkowe pokrętło od nawiewu i tam jest żarówka od podświetlania, wciśnij ją mocno i będzie działać. U mnie pomogło:)

też to mam, przy ustawianiu ogrzewania,

jeżdżę już tak jakieś pół roku, czasami trzeba tylko lekko puknąć i świeci :(

rzecz mało denerwująca

• 2 tygodnie później...
Gość DAROMV6

Panela nie trzeba wyjmować do demontażu pokrętła/przełącznika

W skrócie:

w mały boczny otwór pokrętła włożyć cienki śrubokręt

wyjąć pokrętło

pociągnąć do siebie przełącznik

dwa czarne ząbki po bokach przełącznika ścisnąć, pociągnąć i wyjdzie na zewnątrz

post przeniosłem z innego usuwanego tematu - tyczy Astry F i podświetlenia pokrętła

• 3 tygodnie później...
Gość Anonymous

Witam. Mam podobny problem w astrze g nie świeci się wogóle podświetlenie nawiewów i ogrzewania . W związku z tym mam pytanie do kolegów jaka tam jest zainstalowana żarówka i czy faktycznie nie muszę rozbierać całej konsoli, tylko jak sugeruje Imozga wyjąć srodkowe pokrętło , i ewentualnie jak je wyjąć ?

Gdy zamontowany jest system grzewczy Behr , to wystarczy wyjąć pokrętło srodkowe i wymienic jedną żarówke.

Gdy system ogrzewania jest Delphi , to żarówki są dwie i trzeba zdemontowac radio i konsole środkową i odpiąc panel sterujący.

Obudowa nagrzewnicy z Behra jest spinana klamerkami a Delphi skręcana śrubkami lub jak ktos woli mozna wyjąć kieszonke pod pokretłami i widac wtedy naklejkę z nazwa systemu.

• 3 miesiące temu...