Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

powiem tak bardzo mnie to dziwi poniewaz po dolaniu plynu jest ok wyciek byl jeden dzien i ulao sie z 100ml a teraz sucho jak nigdy.

Gość andrzej_m55

Micchaleq, to teraz bym pilnował bo nie wiadomo co to jest

właśnie idę wymienić chłodnicę bo ubywało i nie było plamy a z jednej str. chłodnica ma nalot więc cieknie i odparowuje

nie potrafię was zrozumieć wy pod maskę zaglądacie jak silnik przestaje pracować

a powiedz mi co Ty robisz ? ja osobisice co dwa tygodnie sprawdzam płyny, filtr powietrza i to w sumie tyle. Znam osoby ktore, podnosza maske, papieros i stoja tak z godzine ;) sry za zmiane tematu.

chłodnice wymieniałem 2 miesiące temu tak więc uważam ze jest ok.

Martwie się o jedna rzecz poniewaz podczas wymiany termostatu zastałem 2 uszczelki , jedna była na termostat a druga sam nie wiem i ona została w pudełki i teraz tak mysle moze była na dekiel i tam moze cos uchodzi ale jak wymieniałemtermostat to tej uszczelki zadnej nie było także tego w ogole nie jestem pewien.

druga kwestia moze czujnik popuszcza albo tak jak jest napisane węze gdzieś codziennie mam tekturke i zobaczymy.

Gość andrzej_m55

ja osobisice co dwa tygodnie sprawdzam płyny

tak bez obrazy ale miałem zbyt dużo przykrych doświadczeń z takim sprawdzaniem i źle bym się czuł gdybym tak rzadko sprawdzał płyny i oleje (inna szkoła i jazda zawodowa wyrobiła nawyk)

jedna była na termostat

to znaczy tam chyba idzie o-ring

jednak jest wyciek tylko nie wiem teraz z czego, rano zastałem wielka plame http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/sad.gif

trzeba sprawdzic bedzie mokry ktorys waz najprawdopodobniej na laczeniu, tez kiedys walczylem z wyciekaniem plynu stara opaska nie dociskala jak nalezy dokrecilem jako druga slimakowa jest bez problemu jak do tej pory.