Gość Anonymous Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2009 Witam. Wczoraj zaobserwowałem w swojej astrze następującą przypadłość. Kiedy chcę włączyć 2 lub 4 bieg (wkładane do tyłu ) to drążek zmiany biegów lekko sprężynuje. Wspomniane biegi załączają się, ale wcześniej drążek miał jakby większy skok przy wspomnianych biegach. Teraz ten skok się skrócił i lekko sprężynuje drążek, a biegi jakby nie do końca się osadzają (nie wiem jak to nazwać) Zaznaczam że dzieje się to tylko przy II i IV. Reszta biegów wchodzi normalnie. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy? [ Dodano: Pon Kwi 27, 2009 08:24 ] Jakby wszystkiego było mało, jak nie przyłożę odpowiedniej siły, to bieg potrafi się wyłączyć. HELP [ Dodano: Czw Maj 07, 2009 19:51 ] Naprawiłem . Okazało się, że przyczyną była plastikowa płytka z napisem DIESEL z górnej pokrywy silnika. Spadła z tegoż silnika i wpadła nad skrzynię biegów, blokując (nie wiem czy to się tak nazywa) wybierak. Usterka usunięta   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/20029-problem-z-2-i-4-biegiem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi