Skocz do zawartości

vectra B autko z kluczykiem

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

witam wiem ze ten temat byl walkowany ale szukalem cos podobnego i nie znalazlem.

mam angola Vici B benzyna 1,8 silnik X18XE 2001r.

Od jakiegos czasu zapala sie po okolo 3-5 km kontrolka auto z kluczem.

Zima myslalem ze chodzi o to ze jak jest zimny i ja go startuje to sie cos grzeje i zapala, przyszla wiosna jest cieplej i teraz jest to samo - bo moze jak stoi jest ciepla a jak zaczyna pracowqac to jest cieplejszy.

Wymienilem termostat bo pokazywal tylko do 85stC idlugo sie nagrzewalo w aucie. przez tydzien bylo dobrze nic sie nie swiecilo, ale powrocilo.

Zadnych wczesniej opisanych problemow. Zczytany kod bledu P1550 electronik throttle system(przetlumaczone problem z przepustnica niewystarczajacy sygnal), ale wszyscy ktorzy mieli ten blad mieli problemy z przyspieszaniem z obrotami z obrotami na jalowym z gasnacym silnikiem, jeszcze inni z przeplywomierzem z potencjometrem a nawet z jakas tam kierowniczka, i czesto P1550 to immobilaiser.

Wiec moje pytanie zadnych dziwnych objawow auto jak jezdzilo tak jezdzi dobrze sie zbiera (w miare). Wiec dlaczego sie zapala ta kontrolka.

Dzieki za odpowiedzi i za wyrozumialosc dla laika.

[ Dodano: Pią Maj 01, 2009 23:38 ]

witam wiem ze ten temat byl walkowany ale szukalem cos podobnego i nie znalazlem.

mam angola Vici B benzyna 1,8 silnik X18XE 2001r.

Od jakiegos czasu zapala sie po okolo 3-5 km kontrolka auto z kluczem.

Zima myslalem ze chodzi o to ze jak jest zimny i ja go startuje to sie cos grzeje i zapala, przyszla wiosna jest cieplej i teraz jest to samo - bo moze jak stoi jest ciepla a jak zaczyna pracowqac to jest cieplejszy.

Wymienilem termostat bo pokazywal tylko do 85stC idlugo sie nagrzewalo w aucie. przez tydzien bylo dobrze nic sie nie swiecilo, ale powrocilo.

Zadnych wczesniej opisanych problemow. Zczytany kod bledu P1550 electronik throttle system(przetlumaczone problem z przepustnica niewystarczajacy sygnal), ale wszyscy ktorzy mieli ten blad mieli problemy z przyspieszaniem z obrotami z obrotami na jalowym z gasnacym silnikiem, jeszcze inni z przeplywomierzem z potencjometrem a nawet z jakas tam kierowniczka, i czesto P1550 to immobilaiser.

Wiec moje pytanie zadnych dziwnych objawow auto jak jezdzilo tak jezdzi dobrze sie zbiera (w miare). Wiec dlaczego sie zapala ta kontrolka.

Dzieki za odpowiedzi i za wyrozumialosc dla laika.

I jak nikt z czytajacych do tej pory nie wie co jest grane???

https://forum.opel24.com/topic/20189-vectra-b-autko-z-kluczykiem/

Gość loozack

Google wyrzuca tylko Twój wątek w języku polskim, ale skoro jeździsz Vauxhallem to pewnie mieszkasz w UK a skoro tak to jezyk angielski pewnie znasz i możesz przeczasać inne wyniki wyszukiwania http://www.google.pl/search?hl=pl&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Apl%3Aofficial&hs=AMF&q=P1550+x18xe&btnG=Szukaj&lr=

Według mnie masz do wymiany tą przepustnice, ale może jeszcze ktoś inny - bardziej obeznany - się wypowie.

https://forum.opel24.com/topic/20189-vectra-b-autko-z-kluczykiem/#findComment-170289

Gość Gawlak

jak jest problem z immo to mruga kontrolka

masz problem z przepustnica ktora jest sterowana elektronicznie a nie linka

mozliwe ze tylko wtyczke trzeba poprawic

albo przeczyscic

p.s.

nie masz silnika x18xe

tylko Z18XE

x18xe byl montowany do 98 roku

x18xe1 do 2000

https://forum.opel24.com/topic/20189-vectra-b-autko-z-kluczykiem/#findComment-170280

Gość Anonymous

jak jest problem z immo to mruga kontrolka

masz problem z przepustnica ktora jest sterowana elektronicznie a nie linka

mozliwe ze tylko wtyczke trzeba poprawic

albo przeczyscic

p.s.

nie masz silnika x18xe

tylko Z18XE

x18xe byl montowany do 98 roku

x18xe1 do 2000

Ok dzieki za wyjasnienie dot. tej przepustnicy jak pisal kolega w poprzednim poscie mam vauxhalla i mieszkam w UK a tutaj jak cos jest nie tak to sie wymienia. NP termostat w calosci, nie naprawiaja skrzyni biegow tylko masz do wyboru kupia ci uzywke lub nowke i wymienia nie naprawia sprzegla tylko wymienia.

I tu moje pytanie czy jak sam sie za to wezme to nic nie zepsuje, jesli to tylko wyczyscic to chyba dam rade tak???

i dzieki za wyjasnienie dot. silnika pisalem to z pamieci a takie znaczki zapamietalem ale teraz sprawdilem i faktycznie mam Z18XE

https://forum.opel24.com/topic/20189-vectra-b-autko-z-kluczykiem/#findComment-169579