Gość Bogo Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 koszty: chlodnica ok 370zl, robocizna itp +-500/600zl, w sumie koszt moze dojsc do ok 1000-1200zl ,No cóż koszty uwazam że są przesadzone- chłodnica zamiennik 310 zł ( z alledrogo), - sam wymieniłem (każdy średnio zaawansowany manualnie człowiek sobie poradzi) - sprawdzenie szczelności + napełnienie 160 zł Razem 470 zł. Jeżeli dobrze policzyłem   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/20330-corsa-b-12-16v-99r-wymiana-ch%C5%82odnicy-klimatyzacji/page/2/#findComment-163762 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yanaek Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 dzięki Bogo, to pewnie chłodnicę kupię i wymienię sam (ew. z kolegą za browara ), w tym zakładzie (Kraków, ul. Ostatnia) to i tak trochę bez sensu, bo nawet przy założeniu, że chłodnica jest szczelna,a nieszczelność gdzieś indziej, to i tak miałbym koszt 300-400zł za wymontowanie i sprawdzenie (za tyle samo jest już nowa chłodnica) z tym że gość w serwisie mówił jeszcze o wymianie osuszacza, a to chyba dodatkowe 50-200zl [ Dodano: Nie Maj 31, 2009 23:30 ] ponieważ w zasadzie od września zeszłego roku w ogóle nie włączałem klimy w tym aucie, to może dlatego w ogóle gaz się ulotnił? cos czytałem że powinno się włączać klimę co jakiś czas nawet w zimie mam jeszcze wobec tego taki pomysł: może nabić ten układ tak jak jest, gazem za jakąś małą kwotę, np do 50zł, zanotować ciśnienie gazu potem podjechać na kontrolę za 2 tygodnie i zanotować aktualne ciśnienie gazu, jak będzie 0, to będzie wiadomo, że jednak trzeba cos więcej z tym podziałać (i wydać kasy), a jak nie, to przynajmniej z głowy będzie wymiana chłodnicy i sprawdzanie szczelności co o tym myślicie?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/20330-corsa-b-12-16v-99r-wymiana-ch%C5%82odnicy-klimatyzacji/page/2/#findComment-163546 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi