Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Rozładowuje mi się ciągle akumulator:

- ładowanie 13,9 V

-pobór prądu na włączonym alarmie 0,01 V

- akumulator nowy, i potem sprawdzony czy jest w pełni sprawny.

Co to może być , autoryzowany serwis mówił, że być może autoalarm się załącza po dłuższym postoju (np.5 h)

miał ktoś taki problem?

co mogę jeszcze sprawdzić?

poprawiłem"regulamin 3,1"/ andrzej_m55

https://forum.opel24.com/topic/20411-dobry-akumulator-i-jest-%C5%82adowanie-a-roz%C5%82adowuje-si%C4%99/

Gość Anonymous

100km dziennie ponad 2 godziny jazdy dziennie.

opis porblemu: wstaje rano i jest rozładowany: ładuję cały dzień , aż sie zaczyna gotować w akumulatorze, mam akumulator CENTRA FUTURA 64 Ah

i wieczorkiem pali dobrze , stawiam na alarm na całą noc, w garażu ( nie ma możliwości żeby uaktywnił) , rano odpala ,ale widać ze akumulator nie ma juz pełnej mocy , jade do szkoły wracam ( to 100km ) wieczorem sie rpzejade , pali bdb. stawiam na alarm, kolejny dzień rano 6.00 i rozładowany do zera, nawet drzwi nie moge z pilota otworzyć.

Stawaiłem w salonie oni sprawdzili wszsytko i mówią ze dobrze, ale jak chcą zeby mi robili to musze zamontowac oryginalny akumulator GM za 580zł. (a ten co jest kupilem 2 tygodnei temu ) i juz byl z 5 razy ładowany od zera do pelna.

co robic?

poprawiłem''regulamin 3,1''/ andrzej_m55

Gość Anonymous

radio fabryczne.

Ja to myśle tak: że wina :

rozrusznik ( moze szczotki albo coś wyrobione ) i czasami jak sie auto gasi to staje w dziwnym miejscu i robi się zwarcie i temu pada.

albo pradnica cos

albo alarm się uzbraja sam jakos w nocy ale jak to mozliwe jak stoi w garazu, ani kot ani nic na niego nie wskoczy wiec jak to mozliwe...

a moze to rozrusznik , czasami sie zatrzumje sie w pozycji ze robi zwarcei , i temu pada akumulator?

[ Dodano: Nie Maj 10, 2009 12:43 ]

czekam na pilna odpowedz.