Gość Anonymous Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Witam wszystkich Po naprawie blacharskiej ASTRA II G 2.0. DTL podczas której odłączany był akumulator zauważyłem że po włączeniu zapłonu wskazówka od temperatury nie podnosi się do poziomu wskazującego "zero" tylko lekko o ok 2 mm (prędkościomierz, obrotomierz unoszą się jak zawsze do poziomu 0). Po ok 6-7 km (przy temp na zewnątrz 20 stopni) wskazówka się unosi i po jeszcze kilku chwilach osiąga stan troszkę ponad taki jak powinien być po włączeniu zapłonu na zimnym silniku. [ Dodano: Wto Maj 19, 2009 19:37 ] Zrobiłem fotki jak mój problem wygląda w praktyce : Zdjęcie liczników na wyłączonym aucie. Widać w jakich miejscach znajdują się wskaźniki. No i odpalone auto: Obroty poniżej 1000, prędkość ok 0 km/h i dalej coś nie tak : temperatura leży tak samo jak przy wyłączonym przy czym w miarę jazdy (po ok 6 km) podnosi się w okolice "podwójnej" kreski. Paliwo też oszukuje bo dzisiaj zatankowałem do pełna. Jeżeli chodzi o pomiar prędkości to raczej jest OK bo przy ok.100 km/h na liczniku GPS pokazywał ok 93-96 km/h. Ktoś ma jakiś pomysł o co może chodzić z tymi wskaźnikami temperatury i paliwa ?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/20592-problem-ze-wska%C5%BAnikiem-temperatury/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi