Skocz do zawartości

po czyszczeniu kolektora nie odpala

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem po wyczyszczeniu kolektora auto za nic nie da sie odpalic chcialem odpowietrzyc i przy właczanym zapłonie chcialem pociagnąc paliwo przez przewod powrotny ktory idzie do baku i sie nie da poprostu cos trzyma, przez przelewy tez probowalem ciagnac i to samo. Przed czyszczeniem wylaczylem akumulator zrobilem co mialem zrobic i podlaczylem z powrotem i chcialem odpowietrzyc tylko sie nie da, aha jak wlacze zaplon to slychac takie tykanie z okolicy pompy, czy jakby siadla pompa swiecil by sie check??? Silnik to 2.0 dtl. Aha i co to sa za kable pod wtykiem od pompy wtryskowej a nad przewodami paliwowymi. Pomocy

poprawiłem tytuł/andrzej_m55

https://forum.opel24.com/topic/20685-po-czyszczeniu-kolektora-nie-odpala/

He he he kolega nie czyta postów.

Odpowietrzamy :lol:!:P!:beer:

Miałem to samo ale odpowietrzyć się da....trochę chęci. :beer:

Na przewód powrotny z pompy zamontuj gruchę i zacznij pompować....grucha po naciśnięciu się nie cofnie ale i tak ściskając ja mocno zacznie pompować....po trochu będzie szło ale zejdzie tak z 1 h zanim odpowietrzysz( kluczyk ma być w pozycji zapłonu w czasie odpowietrzania). Po tym kręcimy motorem ok. 30 sek. jak nie odpali to wyłaczamy zapłon na 30 sek i ponownie kręcimy 30 sek( zadbaj aby aku był naładowany). Przed odpaleniem sprawdź dobrze czy wszystkie czujniki połączyłeś a przedewszystkim pompa czy jest podłączona i zabezpieczona!!!

Jak to nie da to na Tech( to tykanie jest niepokojące)

Zrób zdjęcie o jakie kable i chodzi.

Pozdrawiam

poprawiłem''regulamin 3,1''/ andrzej_m55

https://forum.opel24.com/topic/20685-po-czyszczeniu-kolektora-nie-odpala/#findComment-165861

Pisałem ze probowalem odpowietrzyc ale nie szlo pociagnąc, juz zrobione i okazalo sie ze zeszlo paliwo z filtra mimo ze na dolocie mam zalozony zawor zwrotny. teraz po przekreceniu pompa nie tyrkocze. Ale dalej check swieci przy okolo 120km/h ale musze jeszcze przepływomierz wymienic, ciekawe czy poprawi to przyspieszenie bo po czyszczeniu i wymianie czujnika podcisnienia roznica jest i to znaczna.

https://forum.opel24.com/topic/20685-po-czyszczeniu-kolektora-nie-odpala/#findComment-165675