Skocz do zawartości

Srebrna strzała Owender'a zmieniła dziś właściciela... :(

Rekomendowane odpowiedzi

Gość leszek 398

1. Nowa Mazda 3 1.6 benzyna 105km

2. Fiat Bravo 1.4 T-Jet 122km (turbo)

3. Volkswagen Golf IV 1.6 100km

4. Toyota Auris 1.33 100km

5. Honda Civic 1.4 100km

widzę, że Astry III nawet nie bierzesz pod uwagę :urodziny:

Golf IV :urodziny::urodziny::urodziny::urodziny: chyba VI ;)

Nowa Mazda 3 :urodziny: stylistycznie niestety bardziej francuska niż japońska... taki nowy "perzocik" albo "renówka".... no ale o gustach się nie dyskutuję :( i do tego ludki narzekają na forum, że osiągi silnika 1.6 to śmiech na sali, biorąc pod uwagę dynamiczny charakter aut z logiem Mazdy na klapie.

Co do VW to przyznaję się bez bicia :urodziny:8) , że wg mnie coś w tych samochodach jest :urodziny:

Co prawda sam nie posiadam, ale miałem nie raz okazję pośmigać na fotelu kierowcy np. golfem IV, czy Passatem B5 i zawsze pozytywne wrażenia.... po prostu wsiadasz i jedziesz.... do niczego nie trzeba się przyzwyczajać, niczego "wyczuwać", uczyć się , szukać.... jedziesz pierwszy raz, a masz wrażenie, jakbyś śmigał już tym autem od dawna, aż nudne :D

A co do tych silników TDI wg niektórych- rakiet pędzących ponad 200km/h i spalających przy tym 4,5l ON na 100km :urodziny:

Elastyczność na wysokich biegach naprawdę super- wyprzedzanie to przyjemność, ale powyżej 170km/h wyraznie tracą oddech.... tak jakby włączał się jakiś ogranicznik :urodziny: mówię tu o wersji 130KM w Passacie, choć może to ja mam zbyt duże wymagania i oczekiwania :urodziny: , gdy od znajomych nasłucham się jakie to są super silniki :urodziny:

Gość Anonymous

Ja wybrałbym Aurisa....

Miło mi się przywitać, jestem nowym właścicielem srebrnej strzały ;)

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Gość Anonymous

no to się pochwalę chociaż jedną fotką zrobioną na szybko telefonem w kolejce do dystrybutora.

Dołączona grafika

Fiat Bravo T-Jet Dynamic 1.4 120CV

pierwsze wrażenia fantastyczne. tylko to spalanie w granicach 7,5 na trasie :wink:

w Merivie miałem 5,6 max 6l ;/

mam nadzieje że będzie się dobrze spisywać.

Gość Wojtek_K

owender, bardzo ładny kolor wybrałeś ;/

A co do spalania, to się nie ma co dziwić :mrgreen:

W końcu uturbione 1.4, a za moc trzeba płacić ;] Chociaż pewnie jak pojeździsz nim dłużej to zejdziesz trochę niżej ze spalaniem ;]

Życzę bezproblemowej eksploatacji jak w przypadku Srebrnej Strzały :wink: