Skocz do zawartości

Srebrna strzała Owender'a zmieniła dziś właściciela... :(

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Ronisaiz

Pogratulować zakupu. Znajomy ma identyczna i sobie chwali. Powiem szczerze wykonanie samochodów Fiata na przelomie ostatnich... powiedzmy 10 lat bardzo się zmienilo. Oczywiście na PLUS. Oby Twój egzeplarz jak najmniej się psuł....

Gość rafal111

Fajne Brawo.

Powiem szczerze że też mi się podoba i może też wymienię kiedyś swoją Merivkę na to :wink:

Pozdrawiam i szerokiej drogi.

Gość leszek 398
owender, jak już trochę ochłonąłeś po zakupie :oops: to podziel się obszerniejszymi wrażeniami z jaz tym turbobenzynowym silniczkiem i ogólnie całym autkiem.

Gość Anonymous

co do samego silnika:

silnik to po prostu bajka. cichy, dynamiczny i spokojnie mogę powiedzieć z czystym sumieniem że bardziej elastyczny niż diesel. jazda w trasie to prawdziwa przyjemność. 6 biegowa skrzynia i ponad 200Nm momentu obrotowego sprawia że na 6 biegu auto od 60km/h zbiera się jak Meriva na 5 od 90km/h. to mnie naprawde mile zaskoczyło. kiedy chcę przycisnąć redukcja i muszę dobrze się trzymać kierownicy bo auto po prostu wyrywa się do przodu. coś pięknego. takie są odczucia w stosunku do Merivy, bo podejrzewam że inne auta są równie mocne.

w silniku podoba mi się to że zachowuje się trochę jak diesel. bo juz od 1500obr mam pełny zakres momentu obrotowego i auto jedzie. w normalnej benzynie zabawa zaczyna się powyżej 3.

jedynym minusem jak do tej pory jest spalanie. na trasie koło 6,8-7l. no ale to nowe auto, po dotarciu powinno trochę spaść.

właściwości jezdne. auto zdecydowanie lepiej się trzyma w zakrętach. nie wychyla się tak na boki jak Merivka. no ale Opel był wysoki. zawieszenie to kolejna mocna strona tego auta. mam porównanie do 2 aut. Opel Meriva i Ford Mondeo. w Merivie było bardzo twardo i tak sportowo. w Mondku to się płynie po drodzę - fantastyczne. Bravo to taki środek. naprawde bardzo fajnie. po Peugeocie 206 byłem zadowolony światłami w Merivie. no ale przyznaję że we Fiacie jeszcze ładniej lampy dają czadu. mam tu soczewki. no i to doświetlanie zakrętów. szczerze mówiąc to chyba tylko taki szpan bo to nic prawie nie daję. :wink:

wykończenie środka na wysokim poziomie. dość miękkie plastiki - nie powinny trzeszczeć.

w środę dokupiłem 16calowe alufelgi od Fiata i autko nabrało wyglądu - w ogóle podoba mi się ten kolor auta - wielu osobom się podoba.

ogólnie jestem bardzo zadowolony aczkolwiek jak jechałem Merivą to się ludzie oglądali z zaciekawieniem. Bravo to jednak seria.

reasumując - szkoda że to nie Opel. :D

mimo to polecam każdemu kto szuka czegoś ładnego, komfortowego, dynamicznego.

jak będzie pogoda to zrobie fotorelację i wrzucę fotki na forum.

[ Dodano: Sob Cze 13, 2009 16:29 ]

zapomniałem dodać że auto dostałem na oponach Pirelli P7. i są głośne. i nie polecam!

za 400zł opona i szkoda gadać co za syf. na teście jeździłem na ContiContact2 i były zdecydowanie cichsze. te polecam.