Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość asmodeusz

Witam chciałbym sie dowiedzieć jak najlepiej odczepić zderzak

chodzi mi o ten od GSI ale chyba tak samo jest przyczepiony jak zwykły

wiem ze są 2 zaczepy po bokach ale czy z przodu tez są jakieś ?

trzeba je podważyć ? czy mocno szarpnąć ?

pisze bo nie chce uszkodzić zaczepów bo potem będę musiał na śruby przykręcać i będzie to nie estetycznie wyglądać

pisze ponieważ znalazłem corsę na szrocie i gosciu mówi ze muszę sobie sam od montować

dlatego sie pytam by to sprawnie zrobić nie uszkadzając niczego

bo już mam dość swojego "sportowego" zderzaka

z góry dzięki za pomoc

https://forum.opel24.com/topic/21039-jak-odczepic-zderzak-corsa-b/

Gość Daniel GSi

od spodu masz cztery wkrety na klucz jak dobrze pamietam 10 albo 8, po bokach pod sierpami masz po jednym na kazda strone, trzeba odkrecac od spodu(sa zaslepki) klucz 10 no i jak masz gril to przy grilu jeszcze dwie sruby , albo 4 ale to od gory zobaczysz, jak juz wszystko odkrecisz to najpierw z jednej strony odegnij zderzak to zejdzie z zaczepu i pozniej druga strona to samo i zderzak jest twoj :wink:

https://forum.opel24.com/topic/21039-jak-odczepic-zderzak-corsa-b/#findComment-162452

Gość Daniel GSi

asmodeusz sierpy to te plastiki na krawedziach blotnikow tu masz zdjecie:

Dołączona grafika

nie trzeba na kanal jechac, wystarczy zajrzec pod zderzak a wszystko bedzie jasne, to sa zwykle wkrety na klucz oczkowy 8 albo 10, dasz sobie rade :wink:

maniek02, tez trzeba nadkola wyciagnac, najlepiej przy sciagnietym kole, i tez pod ostatnia sruba od sierpa jest zaczep od zderzaka tylniego, z obu stron po jednej srubie, jak otworzysz bagaznik to masz kolejne dwie widoczne srubki do odkrecenia i podobnie jak z przenim, tak mi sie wydaje ze, wyskakuje on z zaczepow po odgieciu go z jednej jak i drugiej strony ale tego nie jestem pewny bo jeszcze nie zdejmowalem, ale dasz sobie rade sam

https://forum.opel24.com/topic/21039-jak-odczepic-zderzak-corsa-b/#findComment-162441

• 1 miesiąc temu...