Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Jak w temacie. Da sie czy sie nie da?? hciał bym zmienić chociaż na angielski (o Polskim to pewnie można tylko pomażyć). Więc jak to jest?? Ktos to już przerabiał??

https://forum.opel24.com/topic/211-komp-pok%C5%82adowy-oma-b-czy-da-sie-zmieni%C4%87-j%C4%99zyk-komunikat%C3%B3w/

Gość Anonymous

z tego co wiem to nie ma tak latwo, bo komunikaty sa wpisane do pamieci komputera. trzeba przeprogramowac kostke, a do tego potrzebny jest nowy program i programator. o ile program bez problemu powiniennes znalezc na sieci o tyle z zaprogramowaniem dziada mozesz miec problemy. mysle ze z pomoca przyjda firmy tuningowe, ktore dysponuja takimi urzadzeniami.

Gość Anonymous

Witam,

język kompa da się zmienić. W każdej autoryzowanej stacji opla to zrobią, ale podobno za niezłą kaskę. Można mieć komunikaty po niemiecku, angielsku, holendersku, francusku !!! ale po polsku niestety się nie da. Nawet auta sprzedawane w polskich salonach miały kompy po angielsku...

pp

Gość Anonymous

Troche sam kiedyś nad tym myślałem i da sie przestawić w salonie i tylko tak jak pisał peper :lol: Kiedyś znalazłem info że holenderskie omegi miały wbudowane dwa języki i można było zmieniac !!! ja mam niemiecką (już nawet wiem co pisze, bo sie nauczyłem troche języka) :roll::oops::)

Gość Anonymous

Ja w swojej zmienialem.Z tym że w serwisie.Ale kosztowalo mnie to tylko 30 zeta bo chlopaki z serwisu byli " do ręki ".W mojej bylo pięć języków do wyboru.Niestety polskiego nie bylo.

• 3 lata później...
Gość Anonymous

a moze teraz juz mozna cos zmienic ?? czy ktos cos wie ?? widzialem u kuzyna w Viki B'01czy'02 ze ma polski jezyk ale juz taka kupil :P

• 7 miesięcy temu...

Witam

Ja u siebie zmieniałem z niemieckiego na angielski.

Jeżeli masz oryginalne radio to zmieniasz język w ustawieniach radia i całość powinna się zmienić.

Bynajmniej u mnie tak zadziałało.

• 2 tygodnie później...
Gość Skorupa21

Witam jestem nowy , ale z tego co wiem , kumpel mój ma Zafirę i też mówili że się nie da , nawet w serwisie , a przypadkiem był kiedyś w Ostrzeszowie u kolesia co ma swój warsztat a wychował się u Opla i powiedział tak , nie ma języka którego by nie wprowadził , Miał niemiecki i za przysłowiową flaszkę zmienił mu na polski . Kolega powiedział mi jak kupiłem Ome jak mam zamiar dłużej nią jeżdzić i chciał bym polski to możemy podlecieć , Ale ja trochę daleko mieszkam od Ostrzeszowa.