Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie czy amortyzatory i spręzyny będą pasowały z astry f kombi do astry f HB ja mam astre f z silnikiem x14xe i sie zastanawiam czy nie założyć sprężyn i amortyzatorów od kombi mój tato ma astre f kombi 1.7isuzu i jest dużo twartsza a moja jest strasznie miękka i to mnie denerwuje bo jak zjeżdrzam z krawężnika to mi dobija i wale zderzakiem o niego będę i tak musiał je wymienic bo mi sie zdaje że lewy tył jest niżej niż prawy. Z góry dziękuje za odpowiedź. Albo doradzcie mi jaki kupić zestaw na przód i tył żeby było dobrze ni chce obniżać jej bo i tak jest troche niska jak każda astra i przeszkadzało by mi to w normalnej jeździe.

amor przód - to samo, tył - nie

sprężyna przód - to samo, tył - nie

jakie? - użyj może tego http://forum.opel24.com/index.php

Chwalą sobie niektórzy sprężyny JAMEX, ktoś zakładał D&D - jest z nimi kilka pozycji na alledrogo, są i takie http://www.allegro.pl/item651382260_sprezyna_zawieszenia_tyl_deawoo_opel_oryginal.html

jak dla mnie allegro nie wchodzi w rachubę wole zamuwic w sklepie a ceny bardzo zbliżone to jekie polecacie mi sprężyny i amorki nie chce obniżać auta chce żeby były cos mnij więcej wysokości orginału z góry dziękuje

DAROMV6 ,jeżeli mogę się wtrącić to springi z diesla są inne niż z benzynki(są grubsze przez co twardsze).Ja mam z allegro jamexa przód i tył dobierane pod mój silnik i po roku jest ok,nawet nie siadły za wiele.

evo, jest to zależne od producenta

jedni między dieslem a benzyną podają inną specyfikację lub nawet między 1,6 a większym, inni producenci tego nie rozróżniają. Po części zależne również może to być od pewnych parametrów sprężyny - ilość i grubość zwoju/druta.

Jeśli chodzi o benzyna/diesel to różnice, które czasami tyczą różnych aut polegają na różnym - przodzie, tył może być już jednakowy.