Skocz do zawartości

czy możliwe jest, żeby z gazem troche benzyny spalał?

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam,

czy możliwe jest, żeby z gazem troche benzyny spalał?może coś się przestawić czy coś?? dosc szybko ubywa mi beznyny, uzywanej tylko do uruchaniania i zaraz przelaczam na gaz... kiedys tyle jej nie spalal... ok 12l/1400km czy jest mozliwe, ze mala ilosc benzyny spala sie razem z gazem?? kiedys 10l dotankowywalem raz na 3000km... teraz 2x wiecej wychodzi.

Pozdrawiam,

qer

https://forum.opel24.com/topic/21250-czy-mo%C5%BCliwe-jest-%C5%BCeby-z-gazem-troche-benzyny-spala%C5%82/

Gość Anonymous

A nie masz gdzieś czasem dziurawego baku, albo przeciętego węża??

hmmm jak cos to to musi byc mikro wyciek ;-) przejrzalem bak - wyglada ok, weza i tez wyglada ok (oczywiscie na zalaczonym silniku) ani zapachu benzyny, ani widac tez nic nie bylo niepokojacego :wesoly:

jak sprawdzic jakies nieduze wycieki z ukladu? sa jakies metody??

Gość Piotrastra

wkładasz do zbiornika przez wlew paliwa jakąś rurkę i uszczelniasz i dmuchasz w tą rurkę, no i tutaj potrzeba drugiej osoby, która by widziała czy wydobywają się opary benzyny gdzieś z okolic zbiornika, czy węży

Gość Anonymous

Ha ha ha. Panowie ćwiczyłem ten temat osobiście. Uszkodzony był regulator ciśnienia paliwa na listwie paliwowej. Jest tam wężyk, który idzie do wlotu powietrza, a jak w reduktorze jest awaryja, to tym wężykiem leci paliwko wraz z gazem do silnika. Reduktora nie wymieniłem, bo drogo miało mnie to wyjść, ale ten wężyk odciąłem i skierowałem do wężyka powrotu paliwa. Działa i tanio...

( w razie pytań stev2@poczta.onet.pl)

Ja tak miałem u siebie. Przyczyną był uszkodzony wtryskiwacz, który lał paliwo do przepustnicy niezależnie od tego, czy jechałem na LPG czy PB. Tyle, że robiłem odpowiednio więcej km na jednym baku.

Sprawdź w okolicach wtrysku, czy Ci nie kapie gdzieś