Skocz do zawartości

Uszczelnianie silikonem wys-temp. uszczelki miski olejowej

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem wiem ale akurat taka mialem mozliwosc zakupic bo cos tam wiekszego zamawialem a ze wiecej zostanie to nie problem i tak to grosze kosztuje.

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Jeżeli nowa uszczelka nie poradziła to może ktoś ją wadliwie zamontował.

Kto słyszał aby stosować silikony do silnika?Tylko partacze to robią.

Ponowna wymiana uszczelki ale prawidłowo! :mrgreen:

Gość andrzej_m55

Tylko partacze to robią.

tu się mylisz

zakładając uszczelkę korkową nawet po lekkim przegrzaniu robi się twarda

bez silikonu zacznie ciec a jeśli będzie "cieniutko"przesmarowana nie ma takiej możliwości

Gość silvo44

Kto słyszał aby stosować silikony do silnika?

... chyba wszyscy oprócz Ciebie ... FIAT montuje misy olejowe na samym silikonie i jeździ toto :( ... :( ...

P.S. Jakieś dane do profilu :):?: To przyjacielskie forum użytkowników a nie forum do anonimowych pyskówek ...

Gość gtszudi

nie tylko Fiat bo Chrysler tez , miski olejowe w skrzyni biegow aut. na silikon sie zaklada , wiec partaczem jest ten kto nie wie a gada !

• 2 tygodnie później...
Gość Anonymous

Witam.Mam podobny problem tyle że z uszczelką pod pokrywą zaworów.Wymieniałem ją juz trzy razy i dalej cieknie olej(dość intensywnie).Uszczelke mam gumową.Ktoś wie jak sobie z tym poradzić?Z góry dziękuję za porady.

Gość maniek02

Drzonos, napewno ci cieknie spod uszczelki zaworów??? Amoże spod DIS'a ;) czy wyciek masz patrzac na silnik zprawej strony :(

[ Dodano: Sro Lip 22, 2009 08:36 ]

u mnie to tak wygladało.... zaznaczyłem na czerwono bo myślałem ze to z tamtad cieknie.... a okazało si eze to spod DIS ciekło ;)

Dołączona grafika

Gość Anonymous

Drzonos, napewno ci cieknie spod uszczelki zaworów??? Amoże spod DIS'a :twisted: czy wyciek masz patrzac na silnik zprawej strony

Nie,to nie DIS,zresztą pare dni temu wymieniałem pod nim uszczelke.Cieknie od frontu na całej szerokości pokrywy.Jak tylko będę miał możliwość to wrzucę fotki.Maniek,zdaje się że u ciebie ta pokrywa jest metalowa.U mnie jest czarna plastikowa,a silniki mamy identyczne.Możliwe że w tym samym silniku były różne pokrywy?Chyba że moja jest od innego silnika...

Jeżeli producent nie stosuje silikonu to tak jak pisałem tylko partacze go stosują.

W tym modelu opla silikon pod uszczelke miski olejowej NIE JEST STOSOWANY.

To się tyczy co niektórych co się uważają za fachowców w swoich wypowiedziach.

Poczytajcie swoich postów.i proszę pomyśleć przed pisaniem następnego. :twisted: