Skocz do zawartości

Uszczelnianie silikonem wys-temp. uszczelki miski olejowej

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Bifrost14

Drzonos - mój kolega w swojej astrze wymieniał uszczelkę pod pokrywą...na właśnie taką samą - gumową, i mu też przeciekało... Pofatygował się do sklepu raz jeszcze, kupił korkową i od tej pory śladu po oleju nie ma :placze:

[ Dodano: Sob Lip 25, 2009 17:24 ]

Ja jeszcze odnośnie uszczelki miski olejowej - czy żeby zdjąć miskę muszę odkręcać tłumik przedni ?? Bo jak widziałem, to między miską a tłumikiem jest niewiele miejsca.. :placze:

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

Drzonos - mój kolega w swojej astrze wymieniał uszczelkę pod pokrywą...na właśnie taką samą - gumową, i mu też przeciekało... Pofatygował się do sklepu raz jeszcze, kupił korkową i od tej pory śladu po oleju nie ma :placze:

Żeby było śmieszniej korkowej też próbowałem i było jeszcze gorzej...I bądź tu człowieku mądry :placze:

Gość truckman

Z doświadczenia wiem że tych uszczelek korkowy nie należy za mocno dokręcac. W momencie gdy ją za mocno dokręcimy będzie cie. Co do tego silikonu to zależy to od konstrukcji silnika i modelu samochodu. Że tak robią partacze to jest trochę zbyt pochopne stwierdzenie, ale wiadomo że łatwiej jest dac silikon niż uszczelk równo położy by nie ciekła.

żeby zdjąć miskę muszę odkręcać tłumik przedni ??

... nie tłumik, ale układ wydechowy od dwururki - tam gdzie jest mocowany na sprężynach ... jak stoisz przed maską to poniżej ... ,,Sam naprawiam'' strona 72 i 127 ...

... coś mamy TUTAJ ...

Gość Anonymous

Witam serdecznie.

Zerknąłem pod spód auta znajomego nad którego kupnem sie zastanawiam i oto co ujrzałem:

http://img75.imageshack.us/img75/8260/33645352.jpg

http://img238.imageshack.us/img238/4514/82308164.jpg

http://img43.imageshack.us/img43/8601/89404352.jpg

i jeszcze jedno zdjęcie spod maski:

http://img33.imageshack.us/img33/2572/88836978.jpg

Kumpel na to: "a to z miski olejowej - to tak ma być". Szczerze mówiąc coś mi się nie wydaje, że tak ma być. Czy to jest rzeczywiście z miski olejowej? I ile kosztuje taka uszczelka? Trudno zmienić samodzielnie?

Gość Bifrost14

To pod maską, to może być uszczelka pod głowicą - choć niekoniecznie. Ja na misce też mam tego typu zacieki i co gorsza są też ślady od strony rozrządu :( Ogólnie mało optymistycznie

Gość Anonymous

To pod maską nie wygląda mi na wyciek spod głowicy bo cieknie gdzieś wyżej już (ale co ja tam wiem :().

maniek02 ile naprawa tego kosztuje? Można to zrobić samodzielnie czy tylko mechanik?

Gość maniek02

wiesz ja miałem podobnie, tylko ja mam DIS'a a cena oringu to ok 8-10 PLN u ciebie tez powinno podobnie kosztowac, ale nie wiem jak to wymienić :beer: potem wstawie fote jak to u mnie wygladało :(

[ Dodano: Pią Lip 31, 2009 06:19 ]

Dołączona grafika

u mnie tak to wygladało :?: a ciekło spod DIS'a u ciebie jejst podobnie :beer:

Gość Anonymous

Kumpel twierdzi że to pod maską to uszkodzona uszczelka klawiatury (:().

Problem mój jest taki, że dopiero się dowiedziałem co to jest DIS i nie mam pojęcia czym jest owa klawiatura.

Ciesze sie, że wreszcie kupie auto to sie czegoś naucze :?: