Skocz do zawartości

Uszczelnianie silikonem wys-temp. uszczelki miski olejowej

Rekomendowane odpowiedzi

nie mam pojęcia czym jest owa klawiatura.

... to potoczne określenie mechanizmu kontroli otwarcia i zamknięcia zaworów - zdejmij ta pokrywę(uszczelka do wymiany) to się przekonasz dlaczego taka nazwa ...Dołączona grafika ... to przykład - silnik jak widać 6-cio cylindrowy ale widok po zdjęciu pokrywy będzie podobny ...

... czy ta plama jest od góry do samego dołu :(:?:

... trzeba by ją wytrzeć (umyć misę i blok) i po przejechaniu kilku kilometrów zlokalizować wyciek - dokładnie ...

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Gość Anonymous

silvo44 jak na razie wiem tylko tyle ile pokazałem na zdjęciach bo kontakt z kumplem mam sporadyczny. Jak sie czegoś dowiem to napisze. Dzięki za tłumaczenie :(

EDIT:

Uszczelka pod głowicą to jest ta?

Dołączona grafika

[ Dodano: Pią Lip 31, 2009 18:18 ]

Ah i zapomniałem zapytać czy wymiana uszczelki klawiatury jest możliwa samodzielnie czy tak jak w przypadku uszczelki pod głowicą trza za to bulić mechanikowi?

[ Dodano: Pią Lip 31, 2009 19:41 ]

Dostałem jeszcze kilka zdjęć od kumpla z czego tylko te 2 dają jakiś obraz sytuacji, może teraz będzie Wam łatwiej coś powiedzieć

Dołączona grafika Dołączona grafika

Czy aby na pewno to zaznaczone miejsce na zdjęciu to jest uszczelka pod głowicą?Zdjęcie trochę mało przejrzyste a uszczelka głowicy jest poniżej świec a patrząc na to zdjęcie kolektor i świece są niżej,więc to na zdjęciu to będzie uszczelka pod rozrządem.Mam racje czy źle widzę ???

Dołączona grafika

... taaaa, to będzie tak - na czerwono zaznaczona jest pokrywa zaworów(klawiatury), na niebiesko - uszczelka pod nią a na zielono UPG ...daro, dobrze teraz :wink:???

No teraz to się zgodzę z Tobą.A pomiędzy nimi też jest łączenie i uszczelka ale jak się fachowo nazywa ta część w której podparty jest wałek rozrządu to nie wiem.U mnie tam nie ma uszczelki tylko uszczelnione jest tzw.uszczelką płynna,coś podobnego do silikonu ale jest to w spreju.Chodzi mi o zdjęcie które dał "siwuch86"

teraz to się zgodzę z Tobą

... jak sie człowiek spieszy, to sie diabeł cieszy ...

... jak fachowo to też nie wiem, ale poszukam w wolnej chwili ...

Gość barteklodz

w katalogach też jest "obudowa wałka rozrządu" i pod nią się daje sylikon bez uszczelek

tego używam na łączeniach, olej nie rusza http://www.autokosmetyki.pl/proseal_silikon_miedziany_xs_wysokotemperaturowy_bezoctowy,p646.html