Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
Gość Anonymous
Witaj

bednarowska widzę, że skorzystałaś z mojej fotki, Co do kontrolki to w moim aucie tak jak na zdjęciu kontrolka zakreślona nie funkcjonuje. Jej zadanie przejęła ta na czarno zakreślona. Co do kontrolek to nie da się powiedzieć od razu, co może być uszkodzone, bo na pewno jest uszkodzone. Po objawach można by stwierdzić, że to świeca. Jeżeli kontrolka zapala się w ten sposób, ze wkładasz kluczyk do stacyjki kontrolka gaśnie i po uruchomieniu silnika ponownie się zapala, a gdy podniesiesz obroty powyżej 1500 to gaśnie, to może być świeca. Jak tak miałem, ale tak jak pisałem zapaliła misie kontrolka ta na czarno ( wyjaśniłem wcześniej powód ). Osobiście polecam Ci abyś, udała się do mechanika od Opli ( popytaj w okolicy może Ci ktoś poradzi dobrego i sprawdzonego fachowca), w ostateczności zostaje ASO Opla. Wizyta Cię nie ominie, bo po naprawie trzeba będzie usunąć usterkę z pamięci komputera. Pamiętaj „chytry dwa razy traci”.

Skot1 myślę, że nie dokońca masz rację z tym, że kontrolka " autko ze śrubokrętem " przejęła role kontrolki " silnik". Te kontrolki działają od siebie niezależnie. W moim przypadku też mi się zapala samochodzik ze śrubokrętem i faktycznie mam " uwalona jedną świecę ". mam też inny problem ponieważ bardzo rzadko / praktycznie tylko rano / zapala mi się kontrolka grzania świec. Miałem inne diesle i wiem, że pomimo tego że silnik ma odpowiednia temperature to kontrolka na 1 lub 2 się zapalała a tu nic. To jest usterka czy rzecz normalna w oplach ?

https://forum.opel24.com/topic/2166-zapali%C5%82a-sie-kontrolka-z-kluczem/page/3/#findComment-337376

w dieslach tak jest ez powinna sie przynajmniej na chwilek zapalic

kompute sprawdza obwod i nawet jak potem nei grzeja to na poczatku powinna na kilka sekund sie pokazac

w fordzie mialem tak ze zwalony byl czujnik temperatury silnika... tak powiedzial komputer

jednak autko po wymianie dalej nie odpalalo normalnie

w koncu wymiana wtryskow pompy itp. a na koniec taki serwis boscha powiedzial ez to juuz bylo stare auto (96 rok) i to tak juz bedzie ze bedzie ciezkoodpalal

musialem go zawsze krecic na 2 razy

https://forum.opel24.com/topic/2166-zapali%C5%82a-sie-kontrolka-z-kluczem/page/3/#findComment-337331

• 3 miesiące temu...