Skocz do zawartości

check engine powyżej 110 km/h zapala sie kontrolka silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witam

moja asterka silnik 1.7 dti po wymianie zawora erg oraz przeczyszczeniu dalej sie zapala kontrolka check engine jak sie grzeje powyzej 110 odrazu sie zapala bylem w aso to powiedzieli ze elektronika ok trzeba rozkrecic turbine moze z was ktoś miał podobny problem i wie jak to rozwiazac samochod dobrze przyspiesza do 110 a potem zapala sie ta kontrolka

prosze o pomoc :P

Pozdrawiam

https://forum.opel24.com/topic/21765-check-engine-powy%C5%BCej-110-kmh-zapala-sie-kontrolka-silnika/

Gość Anonymous

Miałem taki problem. Jak jechałem powyżej 100 km/h to silnik przełączał się na tryb awaryjny i zapalała się kontrolka poziomu emisji. Byłem w ASO ale jak zawsze mówili że jest wszystko OK. Komputer po wyłączeniu i włączeniu po kilku minutach silnika kasuje błędy i dlatego nic nie znaleźli. Rozwiązanie znalazłem na forum - padł popularny czujnik położenia wału. Wymieniłem i jest dobrze.

Gość Anonymous

Komputer po wyłączeniu i włączeniu po kilku minutach silnika kasuje błędy i dlatego nic nie znaleźli.

Bo to byli kiepscy mechanicy.

Kody usterek, skasowane poprzez odłączenie aku i zgaszenie kontrolki, pozostają w pamięci komputera, ale już jako nieaktywne.

Gość Anonymous

witam ponownie

po pojawieniu sie bledu i podlaczeniu do komputera pokazuje błąd p1125 bład w ustawieniu podstawiowym zaznacze ze zawor ERG był wymieniany i wszystko zostalo przeczyszczone czy jest taka opcja ze moze być to czujka od wału??

• 1 miesiąc temu...

Witam ponownie panowie

samochod stoi juz 2 tyg ponad u mechanika i zeby sobie na nim lamie

podmienil potencjometr dalej jest to samo

uszczelnil turbine

wymienil zawor odpowiedzialny za wlaczanie turbiny

teraz elektryk sprawdza czy nie ma przerwy gdzies na kablach

dalej to samo

pomozcie

jak byłem w aso to mowili ze trzeba turbine rozkrecic ale czuje ze chca kase wyciagnac

a blad p1125 napewno dotyczy potencjometru ??

pozdrawiam