Gość Anonymous Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam Szukalem na forum dosc dlugo i nie moglem dostac jednoznacznych odpowiedzi na moje objawy. 1.6 8v astra 124 tys po wymianie uszczeli pod glowica okolo 300km temu i egr okolo 70km temu. to co zauwarzylem - samochod kopci przy gazowaniu - czarna sadza na wydechu i na rece jak przyloze do wydechu - na zimniym silniku. odpalilem przejechalem jakies 700m po odkreceniu swiec kazda byla zawalona olejem nie byly koloru zoltego czy pomaranczowego jak powinny przy prawidlowym spalaniu - strasznie ubywa oleju po przejechaniu okolo 300km dolalem juz z ponad 0,5 l olej gm 10w40 polsyntetyk - po odkreceniu korka od wlewu oleju na zapalonym silniu nie zauwazylem zmian w pracy silnika ale daje powietrzem albo spalinami zapomnialem powachac czy dokladniej sie temu przyjrzec to chyba nie normalne.. - przy jezdzie na 1 i 2 biegu jakos malo ma mocy wydaje mi sie ze powinien miec wiecej (niedawno kupilem wiec nie wiem jak sie jezdzi na zdrowym) ale mialem opla 1.8 vectre i inaczej sie zbierala. przy depnieciu pedalu gwaltownie tak jakby wiecej wyje niz ma przyspieszenia dopiero po jakis 3 tys obrotow czy to moga byc uszczelniacze zaworowe? bo fachowcy przy zmianie uszczelki pod glowica tego nie zmienili:/ czy co gorsza to sa pierscienie? pozdrawiam   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/21782-bierze-olej-zaolejone-swiece-kopci-przy-gazowaniu-pomocy/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 4 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Zmierz kompresję i napisz jakie były wartości na poszczególnych cylindrach.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/21782-bierze-olej-zaolejone-swiece-kopci-przy-gazowaniu-pomocy/#findComment-155421 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi