Gość Anonymous Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Witam wszystkich serdecznie. Nie znalazłem podobnego opisu, a swój problem przyszło mi rozwiązać w dosyć krótkim czasie. Stąd pytania: Po krótce: tydzień temu klima odgrzybiona wymieniony czynnik i olej. Po tym zabiegu - duża wilgoć. Wczoraj 31stopni upał, klima chłodzi już 40min jazdy. Ruszam ze świateł i poczułem charakterystyczną wilgoć z kratek tak jak czuje się zaraz po wyłączeniu, jakby przestała chłodzić oraz dziwny smród - spalenizna jakby.. Kontrolka od klimy włączona. Zjazd na bok, wyłączam, otwieram maskę dziwny zapach czuć. Wsiadam do auta, włączam klimę - działa. Działa ale 5 minut sytuacja się powtarza. Wycieczka do kolesia, który serwisował ją ostatnio, ten twierdzi że wszystko jestOK, klima działa, załącza się, chłodzi. Odjeżdzam - 5 minut znowu. I ten smród? Jakby zjarane sprzęgło? Topiący się ebonit? Powrót do kolegi po chwili zastanowienia dochodzimy do wniosku że nie skrapla się nic pod autem - nic nie. A zatem odgrzybianie od początku zalane kratki, oczyszczony kurek odpływu.. coś tam sciekło. Podobno jak nie ma odpływu duża wilgoć może spowodować takie efekty. 25min jazdy w upale znowu i działa, kapie pod auto nic nie czuć. Nie jestem przekonany co do tej teorii. Za tydzień ruszam do Chorwacji, wolałbym miec klimę na trasę 1500km non-stop. Ktoś ma jakiś pomysł co się stało? Czy powinienem jeszcze coś sprawdzać? Jak tak to co? poprawiłem tytuł / andrzej_m55   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22076-klimatyzacja/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość dzux Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 stawiam na filtr przeciwpyłkowy do wymiany ,dodatkowo czyszczenie kanałów klimatyzacji ,były juz posty z tymi problemami szukaj nie boli   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22076-klimatyzacja/#findComment-152721 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2009 stawiam na filtr przeciwpyłkowy do wymiany ,dodatkowo czyszczenie kanałów klimatyzacji ,były juz posty z tymi problemami szukaj nie boli Wiem że szukaj nie boli ale szukałem i nie znalazłem powiązania. Chodzi o to że wszystko było wymieniane i pytam się o opinię czy to mogło spowodować taką chwilową awarię? Zapach jakby z palonej elektryki - ale wszystko działa.. póki co.. [ Dodano: Pią Lip 17, 2009 08:32 ] stawiam na filtr przeciwpyłkowy do wymiany ,dodatkowo czyszczenie kanałów klimatyzacji ,były juz posty z tymi problemami szukaj nie boli Filtr wymieniony. Szukaj nie boli ale nie znalazałem powiązania. Zapach jaranej elektryki to bardziej przypominało. Pytam zatem o opinię i domysły co mogło spowodować taką chwilową dysfunkcję..? Poczyniłem wszystko co robi się o opisuje w takich przypadkach?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22076-klimatyzacja/#findComment-152654 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi