Skocz do zawartości

Astra 1.6 8v 94r. szarpie, słaba moc - błędy 45,25,47,35

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tomason2580

Witam!

Po raz kolejny mam pytanie do forumowiczów. Czy może ktoś sie spotkał z takim problemem. Mam astrę F z 94r. 1.6 8v 75km + LPG. Autko na benzynie jak również i na gazie ma słabą moc (po dodaniu gazu powoli przyspiesza nie ma takiego kopa, odejscia) a także szarpie po gwałtownym dodaniu gazu na 2,3,4 biegu. Jest jeszcze jeden obiaw a dokładnie strzelanie przy tym szarpaniu. Zczytałem kody błędów i komputer wywalil mi błędy nr: 45, 25, 47, 35. Proszę o pomoc ew jakes rady.

https://forum.opel24.com/topic/22143-astra-16-8v-94r-szarpie-s%C5%82aba-moc-b%C5%82%C4%99dy-45254735/

45 Sonda lambda - sygnał mieszanki zbyt bogatej

25 Wtryskiwacze 1 i 2 - za wysokie napięcie

47 Czujnik temperatury oleju w silniku - napięcie za wysokie

35 Regulator biegu jałowego - brak lub niewłaściwa regulacja prędkości obrotowej biegu jałowego

ja tu widze ogolny rozpizdziel z instalacja LPG

Gość Anonymous

25 Wtryskiwacze 1 i 2 - za wysokie napięcie

dla tego silnika ten błąd oznacza za niskie napięcie na wtryskiwaczu (jednym, bo to monowtrysk)

Gość tomason2580

A teraz mam pytanie czy juz zażyte świece mogą być przyczyną niektórych tych usterek? Bo są już one powypalane i jedna ma pęknietą porcelnake. Iskra tez nie najlepiej wygląda. Kupiłem już nowe świece teraz czekam aż dojdą

Gość Anonymous

jeśli chodzi o strzelanie to proponuje sprawdzić zapłon..cewke zapłonową..czujnik podciśnienia..a morze przestawił sie rorząd.

Gość tomason2580

Oczywiscie wszystko to posprawdzam. A koledzy bład 47 to przecież błąd EGR tylko czemu mi go wywala? EGR mam chyba w porzadku tłoczek chodzi ładnie nie zacina sie.

Gość tomason2580

A właśnie niestety niewiem jak sie regeneruj EGR. Czy ten EGR może być skutkiem mulenia się mojej asterki czy to raczej nie jest z tym zwiazane?

A właśnie niestety niewiem jak sie regeneruj EGR. Czy ten EGR może być skutkiem mulenia się mojej asterki czy to raczej nie jest z tym zwiazane?

tomason2580, na temat EGR jest bardzo dużo na forum ,użyj :szukaj: wpisz EGR a wyskoczy Ci sporo tematów .

Gość tomason2580

Ok a jeszcze tak zapytam. Mam zawór EGR do którego wchodzi kostka z kablami. Czy mogę zaślepić ten EGR i błąd z komputera zniknie? Czy zaślepienie ie bedzie wysyłało do komputera złego sygnału?