Gość Anonymous Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Witam, ja natomiast mam dosyć duży problem z moimi soczewkami dodam, Signum po lifcie 2006, kupiłem około 2,5 miesiąca temu i zaczęła mi się przepalać jedna żarówka a raczej żarnik żeby być dokładnym, więc wymieniłem na philipsa w oryginalnej barwie 4300K do samej wymiany oprócz migotania żarnika było ok a po wymianie soczewki zaczęły drgać więc każda dziura na jezdni w nocy szczególnie przyprawia mnie o ból głowy. Jestem "pieprzonym" estetą więc jest to bardzo denerwujące czy ktoś mógłby mi poradzić co może być przyczyną? jeździłem już po 5 warsztatach zajmujących się tylko xenonami ale nikt nie jest mi w stanie pomóc jeden mówi że to wada fabryczna opla (bull sh...t) drugi rozkłada ręce, trzeci mówi żebym kupił nowe lampy (aha już lece!!!) dodam tylko że stabilizacja i wszystko co jest związane z ruchem soczewek jest ok. Przy zapłonie samopoziomowanie też ok. skręt także ok. klosze (lampy) są dokręcone... wczoraj byłem w pobliskim ASO ale fiata, kolesie się znaają na rzeczy rozebrali i powiedzieli że wyrobiły się jakieś "sworznie"..... ok. mogły się wyrobić ale nie od razu po jednorazowej wymianie (i to też ich zdziwiło), wyjęli lampy i mi pokazali że faktycznie sama soczewka ma luzy w osi pionowej... czy ktoś ma pomysł jak się za to zabrać? z góry dzięki za odpowiedź. Pozdrawiam Ł.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22399-jakie-ksenony/page/2/#findComment-140061 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi