Skocz do zawartości

wtrysk benzyny 1.3

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

Witajcie kadeci -- mam problema-mój mi pali jak smok -najpierw myslałem ze sonda ale pomiary napięcia wykazały że nie- błędy brak -znajomy sąsiad mechanik stwierdził że wtrysk wali benzyną za dużo ( na wolnych). Wyczaiłem na szrocie wtrysk- niestety to samo lub jeszcze gorzej.Jade na inny szrot -pokazuje wtrysk -dają mi jakiś i pytam czy to do 1.3 a oni po naradzie stwierdzili ze chyba nie bo ten ma czrny plastik a oni mi dawali jasto brązowy???

I tu następuje pytanie jak rozpoznać wtrysk--po kolorach plastiku?? po numerkach ledwo widocznych ?? czy jakos inaczej??

szukałem po forumie takiego info ale nie znalazłem

https://forum.opel24.com/topic/22401-wtrysk-benzyny-13/

Wtryskiwacz do 1,3? na fotkach katalogowych (ale nie dam ręki że jest to miarodajne w 100%) :

1,2 i 1,3 - mały dolny filterek ma w kolorze czarnym (kadett, combo i corsa silnik 1,2 i 1,3L)

1,4 ma zielony

1,6 ma czerwony

1,8 ma biały

https://forum.opel24.com/topic/22401-wtrysk-benzyny-13/#findComment-150032

Gość Anonymous

Czyli wychodzi że te kolorki to prawda , a miałem wątpliwosci

dzięki DARAMV6 --pozostało mi dorwać czarnego tylko żeby był dobry

Może ktos by to potwierdził tak na 100% - żebym nie zrobił sobie kolekcji wtrysków

[ Dodano: Sob Sie 08, 2009 15:19 ]

Witam -no niestety mam już kolekcje wtrysków i 'komputerków'-jedne i drugie niewiadomo z jakich pojemnosci

Jak już pisałem pali jak smok ( ostatnio ~11.5l /70 km) i do tego cuda są -nikt nie uwierzy tak jak wszyscy z kim gadam -ale sam widziałem---> no wiec pasek rozrządu miałem przestawiony o jakies niecałą ćwiartke koła górnego :wesoly: , i tak jeżdziłem jakis czas!!!:beer:

Więc pasek wrócił na własciwe miejsce (poprawiła sie moc -bo byl słaby) zapłon sprawdzony - powróciłem do mojego wtrysku i kompa i zatankowałem 10l zobacze ile przejade(oczywiscie kanister w bagażniku) -błędów żadnych-i co ostatnio --> od jakiegos czasu prycha mi między rurą wydechu a kolektorem ( nie ruszałem tego bo strach -wszystko zardzewiałe na amen)-i w związku z tym jeden mechanik mówił ze to spalanie może być przez to i ze bierze w jakis sposów lewe powietrze z tej szpary?? i dlatego więcej pali --> więc kupiłem kit na 1200oC i zabrałem sie ze klejenie( przy tym wydało sie ze gumy od tłumnika padły i wszystko wisi własciwie na tych sprężynach od kolektora) Zaczynam sie powoli rozglądac za innym gratem :roll: Co Wy na to - jak tu zejść z tym spalaniem?

https://forum.opel24.com/topic/22401-wtrysk-benzyny-13/#findComment-149997