Gość Anonymous Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Witajcie kadeci -- mam problema-mój mi pali jak smok -najpierw myslałem ze sonda ale pomiary napięcia wykazały że nie- błędy brak -znajomy sąsiad mechanik stwierdził że wtrysk wali benzyną za dużo ( na wolnych). Wyczaiłem na szrocie wtrysk- niestety to samo lub jeszcze gorzej.Jade na inny szrot -pokazuje wtrysk -dają mi jakiś i pytam czy to do 1.3 a oni po naradzie stwierdzili ze chyba nie bo ten ma czrny plastik a oni mi dawali jasto brązowy??? I tu następuje pytanie jak rozpoznać wtrysk--po kolorach plastiku?? po numerkach ledwo widocznych ?? czy jakos inaczej?? szukałem po forumie takiego info ale nie znalazłem   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22401-wtrysk-benzyny-13/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DAROMV6 Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Wtryskiwacz do 1,3? na fotkach katalogowych (ale nie dam ręki że jest to miarodajne w 100%) : 1,2 i 1,3 - mały dolny filterek ma w kolorze czarnym (kadett, combo i corsa silnik 1,2 i 1,3L) 1,4 ma zielony 1,6 ma czerwony 1,8 ma biały   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22401-wtrysk-benzyny-13/#findComment-150032 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Czyli wychodzi że te kolorki to prawda , a miałem wątpliwosci dzięki DARAMV6 --pozostało mi dorwać czarnego tylko żeby był dobry Może ktos by to potwierdził tak na 100% - żebym nie zrobił sobie kolekcji wtrysków [ Dodano: Sob Sie 08, 2009 15:19 ] Witam -no niestety mam już kolekcje wtrysków i 'komputerków'-jedne i drugie niewiadomo z jakich pojemnosci Jak już pisałem pali jak smok ( ostatnio ~11.5l /70 km) i do tego cuda są -nikt nie uwierzy tak jak wszyscy z kim gadam -ale sam widziałem---> no wiec pasek rozrządu miałem przestawiony o jakies niecałą ćwiartke koła górnego , i tak jeżdziłem jakis czas!!! Więc pasek wrócił na własciwe miejsce (poprawiła sie moc -bo byl słaby) zapłon sprawdzony - powróciłem do mojego wtrysku i kompa i zatankowałem 10l zobacze ile przejade(oczywiscie kanister w bagażniku) -błędów żadnych-i co ostatnio --> od jakiegos czasu prycha mi między rurą wydechu a kolektorem ( nie ruszałem tego bo strach -wszystko zardzewiałe na amen)-i w związku z tym jeden mechanik mówił ze to spalanie może być przez to i ze bierze w jakis sposów lewe powietrze z tej szpary?? i dlatego więcej pali --> więc kupiłem kit na 1200oC i zabrałem sie ze klejenie( przy tym wydało sie ze gumy od tłumnika padły i wszystko wisi własciwie na tych sprężynach od kolektora) Zaczynam sie powoli rozglądac za innym gratem Co Wy na to - jak tu zejść z tym spalaniem?   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22401-wtrysk-benzyny-13/#findComment-149997 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi