Skocz do zawartości

Świecąca kontrolka silnika oraz stukot

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

WItam. Czy ktoś może doradzić co może być nie tak?

Kupiłam auto w Niemczech - wiadomo kota w worku! Niedawno było u mechanika, który sporo tam zrobił przez 2 tygodnie:

Dołączona grafika

pozniej jeszcze wymienili przepływomierz za 320 zł.

JEdnak po tej wizycie dalej jest coś nie tak, a mianowicie świeci się ta nieszczęsna kontrolka silnika, auto ma wtedy mniej mocy i np. czasem jak mam gaz do dechy to nei chce jechac więcej niż 120km/h i nie chce wejsc na wyższe obroty niż 2100... czasem też podczas dłuższej trasy gdy zatrzymam się i zgaszę go i zapalę ponownie to już się kontrolka nie świeci i ma kopa, mogę wtedy jechać więcej niż tylko 120!

Jakby tego było mało od dwóch dni podczas odpalania silnika oraz podczas jego zgaszania słychać stukot jakby rury? Jest to hałas dość niepokojący :wesoly: nei wiem czy jedno z drugim ma coś wspólnego, ale boję się wogole jezdzic a jak widać już sporo kasywładowałam w te auto :roll:

Będę wdzieczna za każde rady i opinie

Joanna

[ Dodano: Sro Lip 29, 2009 11:32 ]

Może dam większy obrazek faktury:

Dołączona grafika

https://forum.opel24.com/topic/22411-%C5%9Bwiec%C4%85ca-kontrolka-silnika-oraz-stukot/

Gość Anonymous

0370 Nieprawidłowy sygnał prędkości obrotowej silnika z czujnika „A"

Moze mieć wpływ na takie objawy.

auto ma wtedy mniej mocy i np. czasem jak mam gaz do dechy to nei chce jechac więcej niż 120km/h i nie chce wejsc na wyższe obroty niż 2100... czasem też podczas dłuższej trasy gdy zatrzymam się i zgaszę go i zapalę ponownie to już się kontrolka nie świeci i ma kopa, mogę wtedy jechać więcej niż tylko 120!

0380 Usterka w układzie świec żarowych

To, trudny rozruch w niższych temperaturach.

https://forum.opel24.com/topic/22411-%C5%9Bwiec%C4%85ca-kontrolka-silnika-oraz-stukot/#findComment-149968