Gość Anonymous Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 witam wszystkich mam wielki i bardzo denerwujący problem i już nie mam pomysłów żeby wykryć co jest nie tak. posiadam astre f 95r TD ISUZU 1,7 82KM. moj problem polega na szarpnięciu dosłownie całym samochodem w momencie odpalania i gaszenia auta. poduszki zostały wymienione. proszę pomóżcie bo to bardzo wkurza. poza tym autko jest super. pozdrawiam wszystkich.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22450-szarpni%C4%99cie-ca%C5%82ym-samochodem-podczas-gaszenia-i-odpalania/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 31 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Też sie nad tym zastanawiałem bo mam tak samo:) Wymieniałem najbardziej uszkodzoną poduchę na dobrą FEBI, pozostałe to Oryginały w dobrym, stanie (na chwile żeby przetestować zamieniałem na nowe zamienniki, bo miałem też taką możliwość). Nic sie nie polepszało, a jedynie było gorzej na wolnych obrotach podczas postoju Po prostu TTTM i trzeba sie przyzwyczaić. Jak chcesz żeby nim tak nie rzucało to musiałbyś zapodac twardsze poduchy i będzie napewno lepiej przy zapalaniu i gaszeniu, ale mniejszy komfort w środku auta(zacznei Ci bardziej podskakiwać kierownica, gałka od biegów , tapicerka), tak wiec nie polecam. Jak chcesz to możesz spróbowac tak, że środkową(tylną) poduche daj jak najlepszą, miekką, a boczne twardsze. Mi sie w różne konfiguracje nie chciąło bawić, ale może to pomóc Przed zimą będe sprawdzał regulacje zaworów, ustawienie pompy bo może być tak że jeden z cylindrów inaczej pali stąd kołysanie silnikiem. Ale jednak pozostaje raczej przy tym że TTTM. PS; mam Astre F 3D z takim samym silnikiem jak Ty.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22450-szarpni%C4%99cie-ca%C5%82ym-samochodem-podczas-gaszenia-i-odpalania/#findComment-149558 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 no właśnie taki problem że trzęsło mi wszystkim na wolnych obrotach (zwłaszcza kierownicą) i jak jechałem np na jedynce lub 2 bez gazu to też miałem. prostym rozwiązaniem (chociaż wiem że nie jest to rozwiązanie problemu) okazało się delikatne podniesienie wolnych obrotów silnika i już tak bardzo nie wkurza:) chciałbym jeszcze zlikwidować te szarpnięcia silnika lub chociaż poznać przyczyne. znajomy kupił 2 tyg temu asterke z 97r TD tylko ten niemiecki 68km i jemu gaśnie i odpala bardzo gładko, ale za to strasznie kopci na biało:)))) też mam właśnie TDS ISUZU i jak dla mnie jest wystarczające spalanie 5,3 mieszany. jest o niebo lepszy od niemieckiego. polecam zmiane w środkowym wyświetlaczu koloru na biały super wyglada. [ Dodano: Czw Sie 13, 2009 10:37 ] widze ze sprawa ucichla. a moze jednak ktos zna przyczyne problemow opisanych powyzej??? slyszalem ze takiemu gosciowi dzialo sie tak w starym passacie wymienil swiece zarowe i problem zniknal.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22450-szarpni%C4%99cie-ca%C5%82ym-samochodem-podczas-gaszenia-i-odpalania/#findComment-149321 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi