Skocz do zawartości

mam problem z moja viki

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Anonymous

panowie posłuchajcie, byłem wczoraj na wsi u rodziców, robiłem moją viki bo dalej były problem z tymi obrotam. Wiecie co wyszło w końcu, zapchany wężyk odpowietrzenia silnika, teraz juz nie spada z obrotow i nie faluja :?: , choc jeszcze moze nie jest to, ponieważ raz na jakiś czas jeszcze zlapie jakies takie drgania, ale moze sie dotrze. Załozylem rowniez strumienice i teraz 200km/h osiagam i jestem dumny z mojej viki, ze pomimo swoich lat osiaga takie predkosci, nikt mi w to nie wierzy, ale to prawda, opel forever. Dzieki za wszystkie podpowiedzi, jeszcze sprawdze układ dolotowy czy nie ciagnie jeszcze lewego powietrza, i wtedy mam nadzieje, ze juz wszystko bedzie oki. A co do paska to mam z napinaczem podejrzałem go :( . Więc większy wydatek , ale dam rade.

[ Dodano: Nie Mar 11, 2007 00:42 ]

mam pytanko, prosilbym kogos o zdjecie podlaczenia przewodu od egr-a, od czujnika cisn. bezwzglednego i jeszcze jeden idzie do tego, co jest na wtrysku z tylu jest podlaczone nie wiem jak sie nazywa (takie 3 przewody). W jakiej kolejnosci maja byc podlaczone, prosilbym nawet o foto.

[ Dodano: Pią Mar 30, 2007 17:17 ]

:(dalej obroty mi zaczely falowac, ja juz opadam z sil, juz nie wiem co robic jak odepchalem ten wezyk bylo oki, ale problem wrocil. juz on jest napewno drozny spr., ale juz nie wiem co to moze byc, jak ktos moze niech pomoze.

[ Dodano: Sob Mar 31, 2007 20:43 ]

wszystko bylo w porzadku , i znowu wszystko sie zepsulo, obroty znowu faluja ja juz nie wiem co jest :) pomozcie jak mozecie

[ Dodano: Sob Kwi 07, 2007 22:15 ]

czesc pewien mechanik podpowiedzial mi, ze moze to byc czujnik polozenia walu korbowego , co o tym myslicie, ze jest sens wywalac kase na to??czy to kolejna rzecz zbedna???

[ Dodano: Sro Kwi 11, 2007 21:46 ]

czesc, dzis zauwazylem, ze podczas gdy zdejme przewod od czujnika cisnienia bezwzglednego, obroty strasznie faluja ,moze to byc ten czujnik czyli map sensor uszkodzony?? pomozcie ja juz naprawde nie mam sil do tej mojej viki

https://forum.opel24.com/topic/2246-mam-problem-z-moja-viki/page/2/#findComment-340089