Skocz do zawartości

gaśnie na wolnych obrotach po wymianie rozrządu

Rekomendowane odpowiedzi

Może jak dostał powietrza to nie potrafi dobrać mieszanki

a co to ma do tego ;/

jak nie wiesz jaka masz instalacje to najpewniejszym sposobem bedzie zrobienie zdj i wrzuceniu tu,

[ Dodano: Pią Paź 16, 2009 10:54 ]

ja obstawiam albo rozrzad albo parownik, bo gaz jest bardzo czuly, sam sprawdzilem

auto bmw E30 II gen.

na PB jak odkrece korek od wlewu paliwa to zatrzesie buda i jako tako pracuje mniej i bardziej rowno,

a na LPG po odkreceniu tego smego korka auto dlawi sie i wrecz gasnie, tylko przytknalem korek (nawet nie dokrecilem) to juz obroty byly wporzasiu.

takze wez posprawdzaj tez szczeslnosc dolotu powietrza, bo jak lapie lewe powietrze to tez tak sie bedzie dziac

Razem z rozrządem wymienione były filtry bo stare wyglądały jakby wyjęte były z komina. Może jak dostał powietrza to nie potrafi dobrać mieszanki,

dokładnie,ja jak wymieniłem filtr powietrza to za nic nie chciał mi śmigać na gazie bo dostawał więcej powietrza, pomogła dopiero regulacja instalacji u gazownika

bo dostawał więcej powietrza

jak po wymianie filtra dostawal wiecej powietrza, to dam sobie reke urwac ze to nie bylo spowodowane wymiana filtra, no przepraszam bardzo ale to sie kupy nie trzyma na moje, bo z tego co piszesz to niedlugo do ASO albo gazownik z wymiana filtra bedzie trzeba jechac ;/

mogl dostawac wiecej powietrza bo byly gdzies nieszczelnosci albo za slabo skrecone i tego typu "usterki" a nie wymiana filtra,

mowię tylko co działo się u mnie ;/ po wymianie filtra powietrza na benzynie chodził jak przed wymianą a na gazie w ogóle nie trzymał obrotów, pojechałem na regulację i problem zniknał, sam gazownik mówił że jak filtr był bardzo brudny to stąd taki efekt po wymianie :(

ja jak wymieniłem filtr powietrza to za nic nie chciał mi śmigać na gazie bo dostawał więcej powietrza, pomogła

dopiero regulacja instalacji u gazownika

W poniedziałek lub we wtorek będę u gazownika i jak się sprawa wyjaśni to napiszę. Ja mam tylko nadzieję, że to nic poważnego.

No i wszystko wygląda tak, że jednak po wymianie filtrów trzeba poprawić regulację gazu, bo (jak to mechanik powiedział) ,, ludzie się nasłuchali głupot i nie wymieniają filtra powietrza przy wymianie oleju" i stąd te problemy. Nie ukrywam, że po regulacji auto śmiga aż miło.

• 2 tygodnie później...

przy okazji nie zmieniałeś świec zapłonowych lub filtra powietrza może mech. założył prawidłowo dolot powietrza do obudowy filtra niektórzy monterzy gazu często go ściągają specjalnie

przy okazji nie zmieniałeś

świec zapłonowych lub filtra powietrza

Świec nie, a filtr był zmieniany razem z rozrządem (tak jak pisałem wcześniej). Gazownik podłączył auto pod komputer, coś pokręcił i wszystko jest ok. Wszystko trwało kilka minut.