Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Słuchajcie mam takie dwa zapytanka.

1) Gdy przekroczy się prędkość ok 70 km/h, z lewego przedniego słupka słychać szum powietrza dość głośny. Co to może być? Myślałem, że uszczelka, ale obejrzałem ją na drzwiach i szybie i nie jest popękana.

2) Druga sprawa to: środkowe pokrętło da się wcisnąć lub wyciągnąć jak przycisk. Do czego to służy. Ogrzewanie tylnej szyby, czy obieg powietrza?

3) W sumie to mam jeszcze 3 pytanko. Czym się różni klima od zwyczajnego nawiewu? Np tym, że jak klime włączysz masz odrazu ciepłe powietrze, a przy nawiewach silnik musi się zagrzać? Nie wiem czy w swojej astrze mam zwyczajne nawiewy czy klime. ???

https://forum.opel24.com/topic/22664-boczny-s%C5%82upek-na-przodzie-i-pokr%C4%99t%C5%82a-nawiew%C3%B3w/

zeby byla klima musisz miec kalwisz ze tzw. sniezynka poszukaj fotek to bedziesz wiedzial co i jak

do 2: ogrzewanie tylnej szyby sie tak wlacza

obieg wewnatrzny (o ile u ciebie jest - bo sa astry G ktore tego nie maja to saylwetja samochidu z zawinieta strzalka - tez obczaj an googlach sobie fotki)

a co do 1

to uszczelka nie koniecznie musi byc spekana - ja stawiam na uszczelka drzwi - mze gdzeis nei przylega

a moze najzwyczajniej w swiecie auto bylo bite i jest zle poskladane - wtedy wizyta u jakiegos magika ktory to poprawi - mailem podobne problemy z prawa strona - szczypcami podgialem lekko krawedz na ktorej siedzi uszczelka i po sprawie...

jakmasz jakiegos kumategomechanika w okolicy to mu topokaz moze se poradzi

blacharz to odrazu bedzie chcial ci pol auta wymienic i malowac...

Heh. Kurde wiesz co wstyd się przyznać, ale jechałem wczoraj koło 80 i nic nie słyszałem^^. Jeżeli to były niedomknięte drzwi to brak słów do mnie. Ale w 100 % nie jestem pewien, bo szwagier też jak jechał słyszał takie coś. Dobra coś się wymyśli.

Dzięki bardzo http://localhost/opel/ipb/public/style_emoticons/default/smile.gif.