Skocz do zawartości

astra II-nawalił silniczek od obiegu zamknietego powietrza

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebuję waszej porady, wiem już, że nawalił mi silniczek od obiegu wewnętrznego powietrza (cały czas wyje, nie chce się wyłaczyć) problem w tym,że nie wiem jak go odłaczyć(doraźnie), nie wiem, który bezpiecznik za to odpowiada. Próbowaliśmy odpiąć kostkę, ale nie wiem od której strony się za nią zabrać.. Poradźcie coś help :mrgreen:

https://forum.opel24.com/topic/22776-astra-ii-nawali%C5%82-silniczek-od-obiegu-zamknietego-powietrza/

Próbowaliśmy odpiąć kostkę, ale nie wiem od której strony się za nią zabrać.. Poradźcie coś help :mrgreen:

schowek pasażera się wykręca i wtyczka jest między obudową filtra p-pył,a tym co chcesz wyłączyć-tak mi się zapamiętało

jak ustawisz pokrętło nawiewu na szybę,to też silniczek chodzi?

schowek pasażera się wykręca i wtyczka jest między obudową filtra p-pył,a tym co chcesz wyłączyć-tak mi się zapamiętało

jak ustawisz pokrętło nawiewu na szybę,to też silniczek chodzi?

Niestety tak. Działa niezależnie od tego co dzieję się z pokrętłami;(

maadleen, no to odłącz wtyczke

ha!

Żeby to było takie proste, próbowałam z kimś kto mi pomagał i zna się na autach bardziej jak ja.. niestety mamy te same podejrzenia- coś się zapiekło i cholera nie chce wyjść..

Witam serdecznie. Bezpiecznik od dmuchawy to nr 2 za schowkiem nad nogami kierowcy. Musisz wyjąć klapkę od niego i obrócić 4 wkręty na płaski wkrętak. To jest ten większy bezpiecznik w górnym rzędzie drugi od lewej ( 30 A). Pozdrawiam.

Bezpiecznik od dmuchawy to nr 2 za schowkiem nad nogami

temat jest o silniczku od obiegu wewn/zewn,więc czy ten bezpiecznik jest od obydwu ustrojstw?

Sprawdzałem z ksiązki i nie ma bezpiecznika od obiegu wewnątrz auta :mrgreen:

Witam serdecznie. Obieg wewnętrzny i zewnętrzy to ten sam bezpiecznik. Bo to jest dmuchawa i zmienia się tylko sposób pobierania powietrza. To jest ten bezpiecznik co napisałem . Wentylator chłodnicy ma całkiem inny bezpiecznik w komorze silnika ( 40 A czwarty od szyby) Pozdrawiam.