Gość Anonymous Opublikowano 1 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2009 skąd pewność, że ten drugi sterownik jest dobry. Nie próbowałeś naprawiać tego pierwszego sterownika( wcześniej podałem Tobie namiary na gościa , który się tym zajmuje) - diagnoza czy ster. jest walnięty jest bezpłatna. [ Dodano: Wto Wrz 01, 2009 23:50 ] jeszcze jedno pytanie - czy samochód chodzi na trzy gary jak jest zimny czy ciepły? [ Dodano: Sro Wrz 02, 2009 00:02 ] u mnie jak silnik był ciepły to chodził na trzy gary. Przy kompie są dwie wtyczki i jak naciskałem na tą dolną dosyć mocno to zaczynał dobrze chodzić - tak doszedłem do wniosku,że jest coś z nim nie tak. Sprawdzałeś ciśnienie na 4 cylindrze, bo może zawór masz wypalony. Kolega w vectrze 1.6 16v miał też kod, który wskazywał na cewkę, a póżniej się okazało że ma wypalone zawory i komp głupiał.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22920-astra-g-18-16v-x18xe1-silnik-pracuje-na-3-cylindry/page/2/#findComment-143508 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 skąd pewność, że ten drugi sterownik jest dobry. Nie próbowałeś naprawiać tego pierwszego sterownika( wcześniej podałem Tobie namiary na gościa , który się tym zajmuje) - diagnoza czy ster. jest walnięty jest bezpłatna. [ Dodano: Wto Wrz 01, 2009 23:50 ] jeszcze jedno pytanie - czy samochód chodzi na trzy gary jak jest zimny czy ciepły? [ Dodano: Sro Wrz 02, 2009 00:02 ] u mnie jak silnik był ciepły to chodził na trzy gary. Przy kompie są dwie wtyczki i jak naciskałem na tą dolną dosyć mocno to zaczynał dobrze chodzić - tak doszedłem do wniosku,że jest coś z nim nie tak. Sprawdzałeś ciśnienie na 4 cylindrze, bo może zawór masz wypalony. Kolega w vectrze 1.6 16v miał też kod, który wskazywał na cewkę, a póżniej się okazało że ma wypalone zawory i komp głupiał. Cześć! Więc tak. Sterownik wysyłałem i diagnoza była nie jasna co do jego sprawności (owy człowiek nie byl pewien). Drugi sterownik mam ze sprawnego anglika wymontowany. Wcześniej sprawdzaliśmy także jeszcze inny sterwonik i było to samo. Odpowiadając na dalsze pytanie. Na początku silnik jak byl zimny pracowal poprawnie i po rozgrzaniu zaczynal chodzic na 3 cylindry. Pózniej zaczal pracowac juz tylko na 3 cylindry. Kompresja była sprawdzana i na wszystkich cylindrach jest równa i poprawna. Spróbuje jeszcze podociskać wtyczki przy kompie jak pisałes może coś się bedzie dzialo. Poważnie wam mówie sam juz nie wiem co mam robić bo ręce opadają.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22920-astra-g-18-16v-x18xe1-silnik-pracuje-na-3-cylindry/page/2/#findComment-143391 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Witek1952 Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 Witam serdecznie. Jak jesteś pewny cewki to została do sprawdzenia wiązka przewodów cewka-sterownik. Mam nadzieję, że świece są dobre. Pozdrawiam.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22920-astra-g-18-16v-x18xe1-silnik-pracuje-na-3-cylindry/page/2/#findComment-143385 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 2 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2009 aha, jeszcze jedno- na samym początku jak go kupiłem też miałem problemy. Dusił się jak się nagrzewał, wymieniałem świece, cewkę, a pózniej też zaczął chodzić na trzy gary( z tą róznicą, że świiece robiły się czarne- okazało sie żę filtr powietrza miałem tak zapchany ze dostawał za mało powietrza, a za dużo benzyny( banalne, ale walczyłem z tym prawie dwa miesiące-nigdy bym nie przypuszczał, że takie coś może mieć aż taki wpływ na pracę silnika. Jeżeli masz taki sam silnik jak ja czyli x18xe1 to on jest bardzo czuły na powietrze gdyż nie ma tzw. silnika krokowego jak w innych silnikach , tylko u nas jest podobno zespolony z przepustnicą. Widziałem jak jeden gość rozebrał tą prepustnicę, ale tam w środku są same plastikowe zębatki i w zasadzie nie ma co tam czyścić) [ Dodano: Sro Wrz 02, 2009 21:51 ] Na Twoim miejscu-jak masz dojście do anglika, z którego brałes komputer, to bym podmienił wiązkę.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/22920-astra-g-18-16v-x18xe1-silnik-pracuje-na-3-cylindry/page/2/#findComment-143337 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi