Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witasz wszystkich kolegów :mrgreen: Mam do was takie pytanie:

Założyłem orginalne elektryczne szyby do astrolota i mam pytanie odnośnie ich domykania przez dłuższe przytrzymanie guzika (nic z pilota), jak założyłem szybki to nie domykały się po przytrzymaniu i jechały same tylko musiałem cały czas trzymać, dzisiaj kumpela bawiła się od strony pasażera i szyba od jej strony zamyka się po przytrzymaniu a moja nie... Czy jakoś trzeba klikać żeby to działało? mój kolega ma tak samo, raz oby dwie, raz jedna albo druga...

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedz

https://forum.opel24.com/topic/23089-d%C5%82u%C5%BCej-przytrzyma%C4%87-aby-zamkn%C4%85%C4%87-szyby/

Zamknij szybę i przytrzymaj jeszcze przycisk na chwile na domkniętej szybie.Wtedy się zaprogramuje i po krótkim naciśnięciu będzie zamykać i otwierać się sama.Tak trzeba programować każdą z osobna po każdym odłączeniu zasilania.

Dodam tylko, że jeśli masz przerobione szybki aby zamykały się również po przekręceniu kluczyka w drzwiach również należy je zaprogramować po tym jak odłączy sie akumulator.

• 2 tygodnie później...

Dodam tylko, że jeśli masz przerobione szybki aby zamykały się również po przekręceniu kluczyka w drzwiach również należy je zaprogramować po tym jak odłączy sie akumulator.

Witam.Podepnę się pod temat,ja nie mam przerabianych(fabryczne).Po odłączeniu akumulatora nie działa mi domykanie szyb z kluczyka mimo że szyby zaprogramowałem i po chwilowym przytrzymaniu otwierają i zamykają się same.Proszę o poradę co zrobiłem nie tak,lub co mam jeszcze zrobić żeby to działało.Z góry dziękuje za jakakolwiek poradę.

Gość pawelastra

zasilanie szyb ma byc stale

bo jak dales na 15 jak wlaczysz stacyjke to sie szyby zaprogramuja,czyli zapamietaja,a jak wylaczysz stacyjke to pamiec sie resetuje,bo nie ma zasilania stalego

domykanie szyb po przytrzymaniu przycisku

wlaczasz zaplon,naciskasz przycisk i caly czas trzymajac jedziesz do gory,az sie szyba nie zamknie,a ze sterownika w drzwiach nie uslyszysc klik

teraz szyby sie zaprogramowaly

szyby z funkcja domykania musza miec silniczki do ktorych dochodzi co najmniej 4 kable

brazowy

czerwono zolty to dwa od zasilania

niesbiesko czerwono szaro zielony,lub odwrotnie zielono szary,te dwa sa od opuszczania,lub domykania szyb

Po odłączeniu akumulatora nie działa mi domykanie szyb z kluczyka mimo że szyby zaprogramowałem i po chwilowym przytrzymaniu otwierają i zamykają się same.Proszę o poradę co zrobiłem nie tak,lub co mam jeszcze zrobić żeby to działało.Z góry dziękuje za jakakolwiek poradę.

jojo, Włącz zapłon zamknij szybę i przytrzymaj jeszcze na chwile przycisk i powtórz ta operacje na szybie otwartej i na każdej po kolei.Wtedy domykanie z kluczyka powinno działać tak przynajmniej jest u mnie.Zaprogramowanie tylko na domkniętej powoduje ze szyba po krótkim przytrzymaniu jedzie sama do końca,a zaprogramowanie w dolnej pozycji powoduje domykanie z kluczyka.