Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

tak jak w opisie - mocno czuć ciepło od tunelu środkowego - szczególnie przed tylną kanapą bo tam jest tylko dywanik a nie ma plastików.

sprawdzałem osłonę termiczną z dołu - jest - odginałem ją do dołu - nie pomaga,

myślałem że moze to od tłumików że np przytkane czy coś ale tłumiki już były wymieniane bo temat już długo się ciągnie - teraz są ASMET'a, był eberspaher,

zapłon sprawdzony

kolega miał astrę '94r też 1,6 ale 72 koni - chyba XZ (z elektrycznym EGR) i nie było tego problemu

Jak miałem tylko astrę to myślałem że to tak już jest ale jeździłem ostatnio innymi autami i zdecydowanie zaczyna mnie to w astrze drażnić.

Dorobiłem zawór który zamyka wogóle nagrzewnicę na lato a mimo to dzieki tunelowi w aucie jest gorąco jak ch***ra. to raczej auto żony ale czasem nim jeżdżę i ciężko się jeździ bez otwartego okna a jak z tyłu siedzi maluch to okna też nie bardzo otworzyć i tylk ozłośc pozostaje :P

Może to problem auta z początku serii bo moja to początek 92r czyli początek modelu

mi się na razie skończyły pomysły więc BARDZO prosze o pomoc

https://forum.opel24.com/topic/23508-grzeje-si%C4%99-tunel-mi%C4%99dzy-fotelami-astra-f-16-nz-92r/

niby tak ale przyzwoicie by było żeby w aucie było czym oddychać a u mnie po prostu robi się gorąco..... jeśli wszystkie asterki tak mają to dołożę izolację i bedzie git ale zastanawiam się czy czasem coś jest nie tak...

dlatego moje pytanie - czy wszyscy tak mają??

kolego kilka dni już minęło wiec może sobie poradziłeś, ja bym przejechał kilkadziesiąt kilometrów aż się nagrzeje potem wjedz na kanał i zobacz gdzie jest źródło ciepła.

daj znać co wyszło.

Gość golden2912

no ale to wedlug mnie na 98% od tlumika tez tak mam.

bardzo cieplo wlasnie jest z tylu przed fotelami na srodku (tam gdzie popielnicza dla tylu) ale to efekt nagrzango tlumika

podłoga grzeje się od tłumika i to raczej chyba z tego co widzę normalne- wydaje mi się że w astrze F (przynajmniej w pierwszych modelach) producent dołożył za mało izolacji termicznej od środka - pod dywanikami.... - z tego co sprawdzałem inne auta też mają ciepły tunel tam gdzie da się dotknąć blach czy plastików przykręconych bezpośrednio do blachy - tylko że izolacja lepsza niż w Astrze.

myślę ze należy dołożyć izolacji pod dywaniki i tyle - to przecież nie aż tak dużo roboty