Gość dzac4 Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 a jak mam sprawdzić ten czujnik?Najlepiej podmienić na sprawny.Zależy kto to będzie robił jak mechanik ale nie(pseudo mechanik) to będzie wiedział co i jak. Jak samemu to masz kłopot bo musisz gdzieś dobyć sprawny element. W swojej corsie miałem takie objawy.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/23770-corsa-b-10-nie-odpala-na-zimnym-silniku/page/2/#findComment-133236 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 21 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2009 do tego jak długo kręce rozrusznikiem i w końcu odpali to czuć nawet sporo paliwem. Np. dzisiaj (całe 2 dni nie jeździłam samochodem) zapalił bez problemu, a potem niestety znowu to samo. Sprawdziłabym sama ale wolę nie ryzykować jadę zmienić filtr paliwa to od razu powiem żeby posprawdzał. I dziękuję za pomoc. [ Dodano: Wto Lis 17, 2009 21:07 ] Pomocy... dalej to samo.... Już nie wiem co mam robić... Byłam u mechanika... wymieniłam świece, filtr paliwa, powietrza, żadnej poprawy. Komputer nie wykazuje błędów. Przy odpalaniu dalej słabo, na zimnym silniku odpala na dotyk, na ciepłym trzeba kręcić długo rozrusznikiem czasami załapie i można jechać, czasami zgaśnie od razu i miga ta kontrolka (silnik z piorunem) nie wiem jak to się dokładnie nazywa. Pali jak SMOK... Gdzie przy silniku 1.0 12v paliła 5-7l/100km teraz jakieś 9-10l/100km. Mówię do mechanika: To żadnej poprawy po wymianie tych świec nie ma. Dalej słabo odpala i obroty niskie. A on mi na to: A tym to bym się nie przejmował... wystarczy dodać gazu i odpali. Kurde... jestem juz zielona co to może być. Może komputer pada? Jak zrzucę na "luz" to obroty są tak średnio 200 gdzie powinno być mniej więcej 900 i strasznie nią trzęsie, może przepuszcza na zaworach? A jeszcze po zgaszeniu silnika, wskazówka od obrotów zatrzymuje się na 700 i juz nie spada do 0. Nie wiem czym to się ma może się zawiesza gdzieś tam? Bo czasami jak postukam w zegary to opada Będę wdzięczna za pomoc.   Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.opel24.com/topic/23770-corsa-b-10-nie-odpala-na-zimnym-silniku/page/2/#findComment-133196 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi