Skocz do zawartości

Zaburzenia pracy silnika Corsa B GSi

Rekomendowane odpowiedzi

No i jestem bardzo zły. Wymieniłem ERGa i dalej kontrolka się zapala jak złapie temp..

To nie wiem co może być teraz. Jedyne co przychodzi mi do głowy to że zapomniał wykasować błędu

jesli byloby ok, to od razu gaśnie kontrolka, pisalem ci żebyś spróbował najpierw wyczyścić egr-a,

możesz odłączyć aku na noc, może coś pomoże- ale spróbować można,

nie ma co zgadywać, najlepiej jakbyś wiedział jaki konkretnie bląd/y ci wykazało,

https://forum.opel24.com/topic/24031-zaburzenia-pracy-silnika-corsa-b-gsi/page/2/#findComment-136051

Jutro spróbuje zczytać błędy i wtedy zobaczę co pokaże. Jedynie dziwi mnie to że ta kontrolka włącza się jak silnik złapie temp. Np dzisiaj po tej naprawie jechałem do domu 120km. Przejechałem odcinek z Sosnowca do Zawiercia. W sosnowcu były korki co chwilę stawałem ruszałem temp. wzrosła powyżej 95 i włączył się później wentylator. Na trasie spadła poniżej 90. I tak się utrzymywała do Zawiercia w Zawierciu znowu korki i temp znowu wzrosła i wtedy zapaliła się kontrolka i tak jest zawsze. Może to was naprowadzi na usterkę

https://forum.opel24.com/topic/24031-zaburzenia-pracy-silnika-corsa-b-gsi/page/2/#findComment-136040

Witam, nic nie kombinowalem ostatnio bo studia zaczely sie i nie mialem czasu. po wymianie swiec autko chodzilo jakis czas lepiej, ale teraz juz szarpie dosc regularnie.

Wydaje mi sie ze ma mniejsza moc.

Moze nie pali na jeden cylinder, nie mam pojecia. w kazdym razie ponizej 2000 obrotow autkiem szarpie bardzo mocno. głownie przy przyspieszaniu ale takim wolnym. jak mocniej przygazowac to leci, np na jedynce dac do deski to nie ma problemu, ale na wyzszych biegach robi sie coraz gorzej.

poradz ktos cos, bo bym do szkoly jezdzil, a boje sie w trase dluzsza wybrac zebym w polu nie stal pozniej ;/

[ Dodano: Pon Lis 23, 2009 17:00 ]

Zapomnialem o moim temacie.

Zrobilismy z bratem badanko, bo kupil jakis miernik i sie okazalo ze jeden przewod do swiec byl przerwany w srodku, bo nie przewodzil pradu. A dwa maja zanizone przewodzenie. Brat zrobil rzezbe i wstawil mi przewod ze swojej starej BMW i poki co szarpanie jak reka odjal. Choc na luzie silnik nadal nie dziala plynnie, jednak przynajmniej podczas jazdy nie szarpie i znowu mozna zawstydzac rywali na drodze :(

https://forum.opel24.com/topic/24031-zaburzenia-pracy-silnika-corsa-b-gsi/page/2/#findComment-134486